Закрити

  Авторизація

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію



Партнери

 




 
Програма БудЕксперт
Програма БудЕксперт
БудЕксперт від 23.11.2013
Кредит на придбання нерухомості на вторинному ринку, металопластикові вікна та вхідні броньовані двері
БудЕксперт від 09.11.2013
Купівля житла у Львові, кредит на енергозбереження, тепла плівкова підлога
БудЕксперт від 26.10.2013
Програма іпотечного кредитування житла, сонячні колектори
БудЕксперт від 12.10.2013
Кредит під заставу майна, утеплення житла екологічно чистою фітоплитою з очерету
БудЕксперт від 28.09.2013
Обмеження готівкових розрахунків, теплоізоляція даху мінеральною ватою
БудЕксперт від 21.09.2013
Тепле житло на ринку нерухомості, конденсаційний газовий та твердопаливний котли
Дах - Покрівельні матеріали
Укладання металочерепиці, утеплення
Дах - дерев'яна конструкція
Обробка деревини, покрівельний пиріг
Цегла як будівельний матеріал
Виробництво, технічні характеристики
Ринок камінів
Паливо для камінів, обслуговування, дизайн
Металопластикові вікна
Виробництво, вибір, експлуатація
Бруківка
Виробництво, укладання, дизайн
Сонячні колектори
Принцип дії, монтаж, обслуговування
Як встановити басейн власноруч і лише за годину?
Встановлення та догляд
Двері – візитна картка помешкання
Встановлення та догляд
Утеплення будинку пінопластом
Експлуатація та догляд
Утеплення будівель
Утеплювальні матеріали, технології, види утеплювачів
Каналізація приватного будинку
Опис, вимоги, монтаж
Автоматичні гаражні ворота
Типи, конструкція, автоматика воріт
Електроінструменти
Дрилі, лобзики, болгарки, перфоратори, шуруповерти
Кахельна плитка
Перевірка якості, укладка, догляд
Розумний будинок
Проектування системи, управління, безпека
Фільтри для води
Види фільтрації, різновиди, виробники та ціна
Водовідведення та зберігання води
Труби, баки для води
Мансардні вікна
Конструкція, аксесуари, користування
Натяжні стелі
Види, монтаж, оздоблення, вартість та догляд
Вибір душової кабіни
Тип кабін, встановлення, догляд
Вибір каміна
Топки, облицювання, аксесуари, обслуговування
Опитування
Опитування

Чи корисний для Вас портал БудЕксперт?

2250
23.10.2013р.
Нові правила оцінки нерухомості можуть не запрацювати з 1 листопада
Прийняття Кабінетом міністрів постанови про впровадження нового порядку оцінки майна з метою оподаткування з 1 листопада 2013 року, перенесеного раніше з 1 серпня, може бути знову перенесено через неготовність ринку оціночних послуг та оцінювачів до виконання обов'язків за новими правилами і розуміння урядом ситуації, що склалася.

Таку думку висловив глава ради Всеукраїнської громадської організації (ВГО) "Українське товариство оцінювачів" Олексій Амфітеатров.

"Не факт, що вона (урядова постанова №231 від 4 березня 2013 року) вступить в дію. Давайте не забувати, і я вважаю, що в уряді сидять досить грамотні люди, і вони розуміють: якщо ринок не готовий, то вона не вступить", - сказав він.

При цьому Амфітеатров зазначив, що згідно з наявною у нього інформацією, зараз обговорюється питання про доцільність прийняття постанови про впровадження нового порядку на ринку оціночних послуг в існуючому вигляді, зокрема, і про скасування нового напрямку оцінки майна з метою оподаткування в цілому.

Амфітеатров також підкреслив, що більше 2,5 тис. оцінювачів України, що працюють з громадянами, цілком здатні задовольнити існуючий попит на такі послуги в повному обсязі і, як і раніше, впевнені у відсутності необхідності впровадження нових правил у сфері оціночних послуг.

Для порівняння експерт навів дані, згідно з якими Фонд держмайна (ФДМ) України за новим напрямом оцінки з метою оподаткування на сьогодні сертифікував лише 252 оцінювача. При цьому їх кількість зросла з 128 буквально протягом останніх тижнів поточного місяця після того, як питання про кількість сертифікованих за новим напрямком оцінювачів в країні обговорювалося в Кабінеті міністрів.

При цьому глава ради ВГО "Українське товариство оцінювачів" висловив серйозні побоювання щодо кваліфікаційного рівня новосертіфіцірованних оцінювачів, так як лише близько у 1% з них є досвід оціночної діяльності.

Амфітеатров відзначив також відсутність належного захисту програмного забезпечення Єдиної бази даних звітів про оцінку, що створює загрозу витоку персональних даних та конфіденційної інформації.

Зі свого боку, віце-президент ВГО "Ліга експертів України" Андрій Гусельников додав, що у разі, якщо урядова постанова все ж буде прийнята, всі близько 6,6 тис. приватних і державних нотаріусів при укладанні угод будуть змушені звернутися до тих 252 сертифікованих оцінювачів. Таким чином, враховуючи відведені терміни видачі звітів про оцінку за новим напрямком протягом до півтора тижня, укладання угод, зокрема, на ринку нерухомості буде знято.

Як повідомлялося, постанова уряду №501 від 1 серпня 2013 року "Про внесення змін до пункту 2 постанови Кабінету міністрів України від 4 березня 2013 №231" про перенесення термінів вступу в силу нового порядку оцінки нерухомості з метою оподаткування до 1 листопада, який повинен був набути чинності з 1 серпня 2013 року, опубліковано у газеті "Урядовий кур'єр" 5 серпня. Раніше, 2 серпня, зазначена постанова була оприлюднена на веб-сайті уряду.

Згідно з документом, термін дії використання звітів про оцінку, проведену суб'єктами оціночної діяльності, продовжено до 31 жовтня 2013 року.

Кабінет міністрів постановою №231 від 4 березня 2013 року затвердив порядок сертифікації суб'єктів оціночної діяльності та проведення оцінки з метою оподаткування та нарахування інших обов'язкових платежів.

ФДМ на початку вересня 2013 року повідомило, що кількість суб'єктів оціночної діяльності, внесених до Державного реєстру оцінювачів та суб'єктів оціночної діяльності, в серпні 2013 року зросла в 3,2 рази - до 590 зі 181. До кінця серпня кваліфікаційний іспит здали 1,044 тис. оцінювачів, тоді як до кінця попереднього місяця - 791.

За даними ФДМ, у серпні кількість суб'єктів оціночної діяльності, які отримали сертифікати для оцінки майна, у тому числі і для цілей оподаткування, зросла до 123 проти 95 на кінець липня. ФДМ також на початок вересня-2013 зазначав технічну готовність Єдиної бази даних звітів про оцінку.

Джерело: delo.ua

Теги та ключові фрази
експертна оцінка нерухомого майна з 1 листопада 2013, Кількість сертифікованих оцінювачів по новому напрямку оцінки з метою оподаткування, експертна оцінка нерухомого майна з 1 листопада 2013 артема, експертна оцінка нерухомості з 1 листопада 2013, експертна оцінка будинку з 1листопада 2013року, експертна оцінка нерухомого майна з 1 листопада, оцінка нерухомого майна з 1 листопада 2013, експертна оцінка нерухомості з 1 листопада 2013, експкртна оцінка нерухомості з 1 листопада 2013, Оцінка нерухомості з 1 листопада 2013 року
Більше новин за тегами


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Додати до закладок Підписатись Версія для друку






При використанні матеріалів посилання на www.budexpert.ua (для інтернет ресурсів з гіперпосиланням) обов'язкове.