Закрити

  Авторизація

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію



Партнери

 




 
Програма БудЕксперт
Програма БудЕксперт
БудЕксперт від 23.11.2013
Кредит на придбання нерухомості на вторинному ринку, металопластикові вікна та вхідні броньовані двері
БудЕксперт від 09.11.2013
Купівля житла у Львові, кредит на енергозбереження, тепла плівкова підлога
БудЕксперт від 26.10.2013
Програма іпотечного кредитування житла, сонячні колектори
БудЕксперт від 12.10.2013
Кредит під заставу майна, утеплення житла екологічно чистою фітоплитою з очерету
БудЕксперт від 28.09.2013
Обмеження готівкових розрахунків, теплоізоляція даху мінеральною ватою
БудЕксперт від 21.09.2013
Тепле житло на ринку нерухомості, конденсаційний газовий та твердопаливний котли
Дах - Покрівельні матеріали
Укладання металочерепиці, утеплення
Дах - дерев'яна конструкція
Обробка деревини, покрівельний пиріг
Цегла як будівельний матеріал
Виробництво, технічні характеристики
Ринок камінів
Паливо для камінів, обслуговування, дизайн
Металопластикові вікна
Виробництво, вибір, експлуатація
Бруківка
Виробництво, укладання, дизайн
Сонячні колектори
Принцип дії, монтаж, обслуговування
Як встановити басейн власноруч і лише за годину?
Встановлення та догляд
Двері – візитна картка помешкання
Встановлення та догляд
Утеплення будинку пінопластом
Експлуатація та догляд
Утеплення будівель
Утеплювальні матеріали, технології, види утеплювачів
Каналізація приватного будинку
Опис, вимоги, монтаж
Автоматичні гаражні ворота
Типи, конструкція, автоматика воріт
Електроінструменти
Дрилі, лобзики, болгарки, перфоратори, шуруповерти
Кахельна плитка
Перевірка якості, укладка, догляд
Розумний будинок
Проектування системи, управління, безпека
Фільтри для води
Види фільтрації, різновиди, виробники та ціна
Водовідведення та зберігання води
Труби, баки для води
Мансардні вікна
Конструкція, аксесуари, користування
Натяжні стелі
Види, монтаж, оздоблення, вартість та догляд
Вибір душової кабіни
Тип кабін, встановлення, догляд
Вибір каміна
Топки, облицювання, аксесуари, обслуговування
Опитування
Опитування

Чи корисний для Вас портал БудЕксперт?

7937
29.01.2015р.
Завершено основний етап будівництва мультикомфортного будинку OptimaHouse

У грудні 2014 року завершено основні будівельні роботи із проекту OptimaHouse - першого в Україні серійного енергоефективного будинку, створеного на основі європейських концепцій –  «Мультикомфортний будинок» і «Активний будинок» –  і спеціально адаптований для українського ринку. 

Проект OptimaHouse розроблений командою білоруських і українських архітекторів на основі прогресивного міжнародного досвіду та був презентований на початку вересня минулого року в Києві. Партнерами проекту виступили провідні виробники й постачальники - «Сен-Гобен» (ISOVER, Rigips, Weber), VELUX, VEKA, Schneider Electric, Metrotile,  «Доступне житло».  

І от усього за три місяці OptimaHouse побудований! Це компактний сучасний будинок загальною площею 128 м2 з мансардним поверхом і терасою, розрахований на проживання родини з 3-х осіб. Він розташований у 20 км від Києва, у с.Микуличі, у котеджному містечку  «Біг-Бен», на ділянці 0,06 га. Будинок практично готовий, залишилися тільки опоряджувальні роботи.

Як повідомили представники компанії-забудовника «Доступне житло», на даний момент на об'єкті проведено весь комплекс основних будівельно-монтажних робіт. А саме:  спорудження фундаменту з терасою, виготовлення, доставка й складання дерев'яного каркаса будинку,  повністю обробленого антисептиком і антипіреном; роботи з обшивання каркаса будинку цементно-стружковою плитою,  зовнішнього утеплення й пароізоляції; розведення системи теплої підлоги і облаштування бетонної стяжки першого поверху. У будинку змонтована покрівля, установлені фасадні й мансардні вікна, розведені системи каналізації, водопроводу, центрального пилососа, виведені вентиляційні труби природної вентиляції й короб димоходу. Також прокладені й під’єднані до мережі водопостачання підземні інженерні комунікації й установлено біосептик очищення каналізаційних побутових стоків.

 У ході будівництва  використовувалися сучасні високоякісні матеріали й рішення, які забезпечать високі показники енергоефективності будинку.

Наприклад,  для гідроізоляції фундаменту застосовано бітумно-ізоляційне покриття weber.tec 915 і бітумна ґрунтовка weber.tec 901, а на 1-му поверсі  - матеріал weber.floor base для укладання стяжки підлоги. 

Теплоізоляція стін будинку здійснена матеріалом ISOVER Профі загальною товщиною 300 мм, а  утеплення похилої покрівлі – тим самим матеріалом загальною товщиною 500 мм.  Оскільки ISOVER Профі має  посилену пружність,  матеріал  щільно лежить у будь-якому вертикальному або похилому каркасі,  не сповзає та не випадає з конструкції.

Фасад будинку обшитий цементною плитою Aquaroc ™, що відрізняється міцністю,  стійкістю до вологи й перепаду температур. 

У будинку OptimaHouse установлені енергоефективні вікна – як фасадні, так і мансардні –, що є важливою складовою комфортного проживання. 

Так, установлена профільна система VEKA Softline  82, що запобігає втратам тепла через вікно до 30%, що дає змогу скоротити витрати на обігрівання і кондиціювання. Також на терасі будинку встановлені панорамні розсувні двері ПВХ із профілю VEKASLIDE – це сучасні технологічні рішення для створення гарних і  зручних вхідних груп. Надійно захищаючи від холоду, шуму й несанкціонованого проникнення, розсувні двері із профілю VEKASLIDE у теплу пору року дають змогу розширити житловий простір, поєднуючи вітальню з терасою.

 

На мансардному поверсі будинку досягнуте  оптимальне поєднання денного світла й природної вентиляції, завдяки установленню мансардних вікон VELUX. Усього в OptimaHouse установлено 9 мансардних вікон, оснащених безпечними склопакетами з гартованим зовнішнім склом, а внутрішнє скло триплекс  має двошарову ламінацію.  Навіть у випадку механічного ушкодження  осколки скла не осипаються, а залишаються на плівці. Кожне вікно VELUX обладнане клапаном вентиляції зі змінним фільтром, що дає змогу провітрювати приміщення, не відчиняючи вікон. 

Дах і фасад будинку виконані з композитної черепиці Metrotile нестандартного профілю Wood, що своїм дизайном нагадує фактуру дерева. Саме ця композитна черепиця не лише надає будинку сучасного вигляду, підкреслює його екологічність, але й забезпечує високий рівень комфорту й безпеки людям, що проживають у ньому.

Черепиця Metrotile практично безшумна., зберігає свій колір і первозданний зовнішній вигляд довгі роки завдяки покриттю із гранул натурального каменю, захищає будинок від найсуворіших вітрів, дощів та інших природних катаклізмів  завдяки спеціальному замку й способу кріплення. Також бельгійський концерн Metrotile на сьогодні є єдиним виробником композитної черепиці, що використовує інноваційне захисне покриття Mаgnelis, що має показники стійкості до корозії у 2 рази вищі, ніж у наявних аналогів. 

У будинку нині встановлюють міжкімнатні перегородки товщиною 150 мм  із двох шарів гіпсокартону Rigips з використанням звукоізоляції ISOVERзвукозахист, також  в 2 шаруючи. Дана конструкція забезпечує індекс ізоляції повітряного шуму в 56 дб і високий  рівень акустичного комфорту.Також у будинку ведуться підготовчі роботи для монтажу електроустановлювальних виробів, установлення інтелектуального електричного устаткування й запуску системи керування комфортом  "Розумний дім" від Schneider Electric. Ця система дасть змогу контролювати (у тому числі на відстані) усі найважливіші функції, наприклад, опалення, кондиціювання, освітлення,  а також експлуатувати будинок максимально ефективно. Система «Розумний дім» зробить проживання в OptimaHouse ще більш зручним, а клімат та інші  важливі параметри будуть повністю керовані. 

            «Я дуже радий, що тепер в Україні є OptimaHouse - будинок, що втілює сучасний дизайн, ергономіку, екологічність і комфорт! У поєднанні з доступною ціною це буде справжній будинок мрії, що кожен може перетворити у реальність», - поділився своїми враженнями Олександр Кучерявий, архітектор проекту.

            У найближчий місяць на об'єкті OptimaHouse  буде завершено  монтаж вентиляційних каналів механічної системи вентиляції  з рекуперацією й основними елементами інженерного устаткування (тепловий насос, сонячні колектори тощо).  Заплановано провести герметизацію контура будинку й підготовку до Тесту тиском (Blower Door Test), а у подальшому його проведення разом з  тепловізійною зйомкою. OptimaHouse, за підтримки Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій буде першим будинком, що пройде даний тест на герметичність в Україні. По його проведенню дозволено проводити усі наступні роботи.

            До весни буде завершено обробку фасаду будинку натуральною деревиною та озеленення ділянки.  Загалом  завершення опоряджувальних робіт за проектом OptimaHouse  заплановано на весну 2015 року.        

         Нагадаємо, що у проекті  Optima House планується досягнення оптимальних показників енергоспоживання, комфорту, а також вартості будівлі й експлуатації будинку. Завдяки використанню сучасних технологій і матеріалів  споживання енергії  складе до 40 кВт• ч/м², а  вартість об'єкта – до 1000$/ м² с внутрішньою обробкою. Проект призначений для споживачів із середнім доходом і є чудовою альтернативою міській квартирі.

       Після здачі об'єкта в експлуатацію будуть проводитися виміри різних параметрів за підсумками реального використання будинку. Протягом двох років будинок буде відкрито для відвідувань, презентацій і різних заходів, як зразок енергоефективного серійного будинку.

          

За додатковою інформацією звертайтеся:

www.facebook.com/OptimaHouseUA

www.youtube.com/user/OptimaHouse

www.optimahouse.com.ua

 

 

Теги та ключові фрази
украінс.біосептики ціна
Більше новин за тегами


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Додати до закладок Підписатись Версія для друку






При використанні матеріалів посилання на www.budexpert.ua (для інтернет ресурсів з гіперпосиланням) обов'язкове.