Закрити

  Авторизація

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію



Партнери

 




 
Програма БудЕксперт
Програма БудЕксперт
БудЕксперт від 23.11.2013
Кредит на придбання нерухомості на вторинному ринку, металопластикові вікна та вхідні броньовані двері
БудЕксперт від 09.11.2013
Купівля житла у Львові, кредит на енергозбереження, тепла плівкова підлога
БудЕксперт від 26.10.2013
Програма іпотечного кредитування житла, сонячні колектори
БудЕксперт від 12.10.2013
Кредит під заставу майна, утеплення житла екологічно чистою фітоплитою з очерету
БудЕксперт від 28.09.2013
Обмеження готівкових розрахунків, теплоізоляція даху мінеральною ватою
БудЕксперт від 21.09.2013
Тепле житло на ринку нерухомості, конденсаційний газовий та твердопаливний котли
Дах - Покрівельні матеріали
Укладання металочерепиці, утеплення
Дах - дерев'яна конструкція
Обробка деревини, покрівельний пиріг
Цегла як будівельний матеріал
Виробництво, технічні характеристики
Ринок камінів
Паливо для камінів, обслуговування, дизайн
Металопластикові вікна
Виробництво, вибір, експлуатація
Бруківка
Виробництво, укладання, дизайн
Сонячні колектори
Принцип дії, монтаж, обслуговування
Як встановити басейн власноруч і лише за годину?
Встановлення та догляд
Двері – візитна картка помешкання
Встановлення та догляд
Утеплення будинку пінопластом
Експлуатація та догляд
Утеплення будівель
Утеплювальні матеріали, технології, види утеплювачів
Каналізація приватного будинку
Опис, вимоги, монтаж
Автоматичні гаражні ворота
Типи, конструкція, автоматика воріт
Електроінструменти
Дрилі, лобзики, болгарки, перфоратори, шуруповерти
Кахельна плитка
Перевірка якості, укладка, догляд
Розумний будинок
Проектування системи, управління, безпека
Фільтри для води
Види фільтрації, різновиди, виробники та ціна
Водовідведення та зберігання води
Труби, баки для води
Мансардні вікна
Конструкція, аксесуари, користування
Натяжні стелі
Види, монтаж, оздоблення, вартість та догляд
Вибір душової кабіни
Тип кабін, встановлення, догляд
Вибір каміна
Топки, облицювання, аксесуари, обслуговування
Опитування
Опитування

Чи корисний для Вас портал БудЕксперт?

9718
22.07.2016р.
Україна у повній готовності. Вітчизняні аграрії жнивують

Літо - відповідальна пора для хліборобів. Під час жнив сільськогосподарські підприємства роблять все можливе, щоб без втрат зібрати і зберегти зерно. В Україні уже декілька тижнів триває найгарячіша пора – збір урожаю. Тож, скільки аграріям уже вдалося прибрати збіжжя, які прогнози роблять експерти на цей рік та якою технікою варто проводити зернозбиральні роботи, аби не понести втрат? Про це та багато іншого розповіли фахівці компанії «Palche», національного виробника твердопаливних котлів, деревообробних агрегатів, запчастин до імпортної сільськогосподарської техніки та механізмів для сільського, лісозаготівельного, комунального господарства.

Найгарячіша пора року як за температурними показниками, так і у плані роботи – літо. Саме липень приносить селянам найбільше турбот. Вони, зазвичай, чекають його з нетерпінням і побоюванням, адже саме у цей період аграрії починають заготовляти сіно та збирати урожай – молотити пшеницю. Традиційно, в Україні жнива починали між сьомим та дванадцятим липня, тобто від Іванового і до Петрового днів. До цього часу усі працівники землі мають підготувати техніку до початку робіт. Цей рік не став виключенням, і у деяких районах України жнива розпочалися як раз 7 липня.

За уточненими даними Мінагрополітики, у 2016 році до збирання підлягає 9,4 млн. га ранніх зернових та зернобобових культур (з них: пшениці – 6,0 млн га; ячменю – 2,8 млн га; жита – 142 тис. га; вівса – 214 тис. га; гороху – 230 тис. га). На господарські лани з початком жнив вийшло 309 тис. од. тракторів та понад 50 тис од. зернозбиральних комбайнів. Уся техніка справна та уже на повну збирає урожай.

 «Жнива – це справа серйозна, тому підходити до неї варто виважено та з повною відповідальністю. Розпочинати збирання врожаю ранніх зернових культур необхідно у фазі повної стиглості зерна, при вологості 16-17%. Тоді, завчасно підготувавши усю необхідну техніку, варто не гаячи часу звозити його у засіки, аби зерно не перестигло та не почало осипатися. Загалом варто встигнути виконати всі роботи за 7-10 днів, максимум 15, але не більше. Головним чинником у швидкому та продуктивному зборі урожаю, звичайно, є сільськогосподарська техніка. Що краще вона підібрана, то кращим буде результат», – розповідає директор компанії «Palche» Оксана БУГАЙЧУК.

За порадами фахівця, при виборі техніки для збирання урожаю, передусім, варто виходити із поняття «ціна-якість», а потім з умов, у яких вона працюватиме. Занадто завищена ціна на агрегати не дає гарантії, що вони  слугуватимуть довго та чесно.

«На жаль, в Україні ще працює близько 50% агротехніки, яку треба було списати 10-15 років тому. Багато в нас й «морально» застарілих машин, які не відповідають сьогоднішнім вимогам і технологіям. Є й третя суттєва проблема: агротехніка, яку господарства завозили з США та інших західних країн (красива і продуктивна), виявилася дуже витратною в ремонті й технічному обслуговуванні (щоб замінити зіпсоване колесо комбайна, треба сплатити чи не чверть його загальної вартості). Тому, на мою думку, краще всього купувати техніку вітчизняного виробника. Вона і вартість має середню, і в роботі набагато зручніша та пристосована до українських умов. Наприклад, сільськогосподарська техніка компанії «Palche» демонструє не лише великі виробничі можливості, але й високу якість.

Зерноперекидач MSR – 200 – Z, призначений для механізації навантажувально-розвантажувальних робіт на відкритих ділянках і складських приміщеннях, має продуктивність 80 - 85 тон за 1 год та відстань відкидання зерна від 2 до 10 метрів. Зерноперекидач використовують на навантаження і розвантаження зерноскладів,  перекидання зерна і навантаження його на транспортні засоби. Агрегат використовують для тракторів марок: МТЗ-80, МТЗ-82, ЮМЗ», - зазначає Оксана БУГАЙЧУК.

 

Аби відходи зернозбирального процесу, а точніше солому також привести до ладу, у нагоді стане подрібнювач соломи PS-2,5 призначений для подрібнення стебел зернових рослин, за допомогою спресовуванню в рулони, в окремих випадках,  ним можна подрібнювати тюки квадратної або прямокутної форми пресування.

«Подрібнювач соломи цієї моделі призначений для подрібнення тюків соломи і насипної соломи. Отримувана фракція повністю готова для подальшого брикетування більшістю наявних видів пресів: ударно-механічних,  екструдер них (шнекових) і гідравлічних. Отримана фракція так само підходить як сировина для ліній з виробництва пелет із соломи. Працює агрегат при вологості аж до 35% з продуктивністю близько 2000 кг/год при потужності 31,5 кВт. Обслуговується всього лише однією людиною.

 

«Таким чином, виходить, що маючи під рукою надійну техніку, збиральна кампанія пройде набагато успішніше, ніж ви того чекали. Варто зауважити, що за останні декілька років кількість вітчизняної техніки у домогосподарствах українців набагато збільшилася. Так, на кінець червня 2016 року попит на сільськогосподарські агрегати компанії «Palche» зріс на 35% та поступово продовжує збільшуватися й надалі», - підкреслює директор компанії «Palche» Оксана БУГАЙЧУК.

За даними Мінагрополітики, основаних на інформації наданій від департаментів агропромислового розвитку облдержадміністрацій за 5 місяців 2016 року українськими аграріями придбано 3 422 од. техніки на суму близько 3,4 млрд. грн., в тому числі: тракторів – 1016 од. (1,2 млрд. грн.), зернозбиральних комбайнів – 205 од. (590 млн. грн.), ґрунтообробної техніки –628 од. (197 млн. грн.), посівної техніки – 429 од. (420 млн. грн.) та іншої техніки і обладнання – 1144 од. (933 млн. грн.).

Маючи такий потужний технічний потенціал, враховуючи аналіз метеорологічних умов, стану посівів, наявних запасів продуктивної вологи у ґрунті та агрометеорологічні розрахунки дають підстави очікувати валовий збір зерна у 2016 році в Україні в межах 60 млн тонн, що повністю задовольнить внутрішні потреби та продовольчу безпеку держави. Окрім того, це також здасть змогу зберегти хороший потенціал ресурсів для поставки на зовнішній ринок.

Теги та ключові фрази

Більше новин за тегами
  • збір урожаю
  • жнива
  • зерноперекидач
  • подрібнювач соломи
  • пелети з соломи


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Додати до закладок Підписатись Версія для друку






При використанні матеріалів посилання на www.budexpert.ua (для інтернет ресурсів з гіперпосиланням) обов'язкове.