Закрити

  Авторизація

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію



Партнери

 




 
Програма БудЕксперт
Програма БудЕксперт
БудЕксперт від 23.11.2013
Кредит на придбання нерухомості на вторинному ринку, металопластикові вікна та вхідні броньовані двері
БудЕксперт від 09.11.2013
Купівля житла у Львові, кредит на енергозбереження, тепла плівкова підлога
БудЕксперт від 26.10.2013
Програма іпотечного кредитування житла, сонячні колектори
БудЕксперт від 12.10.2013
Кредит під заставу майна, утеплення житла екологічно чистою фітоплитою з очерету
БудЕксперт від 28.09.2013
Обмеження готівкових розрахунків, теплоізоляція даху мінеральною ватою
БудЕксперт від 21.09.2013
Тепле житло на ринку нерухомості, конденсаційний газовий та твердопаливний котли
Дах - Покрівельні матеріали
Укладання металочерепиці, утеплення
Дах - дерев'яна конструкція
Обробка деревини, покрівельний пиріг
Цегла як будівельний матеріал
Виробництво, технічні характеристики
Ринок камінів
Паливо для камінів, обслуговування, дизайн
Металопластикові вікна
Виробництво, вибір, експлуатація
Бруківка
Виробництво, укладання, дизайн
Сонячні колектори
Принцип дії, монтаж, обслуговування
Як встановити басейн власноруч і лише за годину?
Встановлення та догляд
Двері – візитна картка помешкання
Встановлення та догляд
Утеплення будинку пінопластом
Експлуатація та догляд
Утеплення будівель
Утеплювальні матеріали, технології, види утеплювачів
Каналізація приватного будинку
Опис, вимоги, монтаж
Автоматичні гаражні ворота
Типи, конструкція, автоматика воріт
Електроінструменти
Дрилі, лобзики, болгарки, перфоратори, шуруповерти
Кахельна плитка
Перевірка якості, укладка, догляд
Розумний будинок
Проектування системи, управління, безпека
Фільтри для води
Види фільтрації, різновиди, виробники та ціна
Водовідведення та зберігання води
Труби, баки для води
Мансардні вікна
Конструкція, аксесуари, користування
Натяжні стелі
Види, монтаж, оздоблення, вартість та догляд
Вибір душової кабіни
Тип кабін, встановлення, догляд
Вибір каміна
Топки, облицювання, аксесуари, обслуговування
Опитування
Опитування

Чи корисний для Вас портал БудЕксперт?

1587
31.05.2020р.
БУДІВНИЦТВО НА КАРАНТИНІ. ЯК КОРОНАВІРУС ПОЗНАЧИТЬСЯ НА РИНКУ ЖИТЛОВОЇ НЕРУХОМОСТІ

Всю Україна  на карантині, і будівельна галузь – не виняток. Забудовники живуть у нових реаліях, переводять спілкування з клієнтами онлайн, влаштовують камерні тури в шоу-румах і навіть пропонують відвідати їх віддалено.

The Page з'ясувало в українських забудовників, наскільки вони готові до карантину і як може позначитися на ринку житлової нерухомості поширення епідемії коронавірусу.

Раміль Мехтієв, виконавчий директор ENSO

- Співробітників максимально переводимо в дистанційний режим. Дотримуємося всіх норм і рекомендацій МОЗ і Кабміну в частині санітарної обробки та кількості людей.

Ринок зараз отримає зменшення угод – це відкладений попит. Не очікуємо зменшення вартості або її збільшення.

Усіма зусиллями девелопери підтримуватимуть будівельні майданчики. Робітники на майданчиках — це відрядна форма. Зупинка для них вкрай не бажана.

Анна Лаєвська, комерційний директор «Інтергал-Буд»

- Ми в компанії «Інтергал-Буд» підходимо з позиції відповідальності і перед нашими співробітниками, і перед клієнтами. План дій на найближчий період такий:

1. Відділи продажів продовжують працювати, але ми підсилюємо заходи безпеки. Перше — це постійне вологе прибирання за графіком з обробкою всіх поверхонь антисептичними засобами, кварцування приміщень. Друге — індивідуальні заходи захисту для співробітників і покупців (маска, антисептики, вітаміни).

2. Проводитимемо заочне консультування і продовжуватимемо експонування об'єктів у режимі online. Всю актуальну інформацію можна отримати у новому телеграм-каналі компанії, де будуть розміщені й спеціальні умови акції.

3. Отримати індивідуальну консультацію можна телефоном чи в Skype.

4. Заявку на вибрану квартиру легко залишити, заповнивши google-форму.

5. Ми змінюємо порядок організації переглядів демонстраційних квартир. Для всіх покупців у телеграм-каналі будуть доступні оглядові online-екскурсії всіма нашими шоу-румами.

Ми повністю відмовилися від групових переглядів, однак готові проводити індивідуальні тури за попереднім записом і у відповідності до рекомендацій МОЗ.

6. У центральному відділі продажів компанії також працює сучасна VR-кімната, в якій покупець може віртуально прогулятися флагманським проєктом бізнес-класу INTERGAL CITY.

7. Пропонуємо покупцеві спеціальні антикризові вигідні умови купівлі за кожним комплексом окремо. Крім того, у нас продовжує діяти система тривалої розстрочки від забудовника з можливістю погасити її достроково без штрафних санкцій.

Ми готові пережити цей період і сподіваємося, що вжиті Україною заходи зупинять поширення вірусу на нашій території. Коронавірус піде, а покупець на ринку нерухомості був і буде, тому що житло залишається найкращою альтернативою для заощадження інвестицій.

Інша справа, що уряду та бізнесу доведеться мати справу з економічними наслідками карантину та вірусу. Це реальність, яку треба прийняти і бути готовими вистояти.

Ми як забудовник прекрасно розуміємо, що люди хочуть купувати по-справжньому ліквідний продукт, який не знеціниться через курсові коливання. Ймовірність падіння попиту на наші об'єкти вкрай низька.

Для покупця є три ключові маркери проєкту: висока якість будівництва (сертифіковані матеріали, надійні підрядники, використання інноваційних продуктів), концепт проєкту (локація, інфраструктура в складі і поза межами проєкту, благоустрій), а також надійність забудовника та ЖК.

У компанії «Інтергал-Буд» достатньо коштів для продовження будівництва та своєчасної здачі об'єктів – незалежно від темпів продажів і ситуації з карантином.

Сергій Кучер, генеральний директор компанії Edelburg Development

- Світ не готовий до пандемії, і зараз давати якісь прогнози – важко. Коронавірус та карантинні заходи вплинуть не тільки на первинний ринок нерухомості в нашій країні, але й призведуть до зниження економічної активності загалом.

Я не впевнений, що криза вже почалася. На мою думку, ми її відчуємо і побачимо за місяць-два. Уповільнення будуть абсолютно за всіма бізнес-напрямками.

І вже зараз зрозуміло, що виникнуть труднощі з матеріалами, сировиною та комплектуючими: зміщення строків поставки з Європи неминуче, заводи закриваються на карантин, закрито кордони.

У зв'язку з оголошеним карантином ми переводимо всіх наших співробітників на віддалений режим роботи, просимо обмежитися в пересуваннях містом і бути на зв'язку.

На сьогодні відділи продажів працюють у черговому режимі. Менеджери, які працюють віддалено, консультують телефоном, у месенджерах, а також обробляють запити з мережі.

Впродовж останнього тижня люди стали більше часу проводити в гаджетах. Ми також подбали і про наших будівельників. На всіх будмайданчиках є засоби для дезінфекції, маски, термометри.

Щодо ринкової вартості первинної нерухомості, то вона збільшиться за умови, якщо збільшиться собівартість квадратного метра. Спостерігаючи за ситуацією на валютному ринку і в банківському секторі, інвестувати в нерухомість вигідно зараз.

Олександр Насiковський, керуючий партнер групи компаній DIM

- Ситуація з коронавірусом вплине на ринок первинної нерухомості – тимчасово знизиться купівельна активність. Хоча рівень інтересу до об'єктів групи компаній DIM залишається настільки ж високим. Прогнозуємо, що відвідувань відділів продажів під час карантину у всіх девелоперів буде менше.

І це розумно: люди хочуть звести кількість особистих контактів впродовж найближчих кількох тижнів до мінімуму.

Тому цілком очікувано, що ціни на нерухомість на якийсь час замруть. Знижувати їх особливо нікуди – рентабельність і так невисока. Однак помітно підвищувати вартість за умови невеликої купівельної активності теж навряд чи хтось ризикне.

Зараз бізнес вирішує дві глобальні задачі. Перша – забезпечити безпеку людей, клієнтів і співробітників. Друга – зберегти темпи та безперервність робочого процесу. Причому важливо, щоб одне доповнювало та допомагало іншому.

Ми в DIM дотримуємося рекомендацій МОЗ. Велика частина адміністративного персоналу, яка може виконувати свої функції з дому, переводиться на дистанційний режим роботи. Офіси, відділи продажів, побутові містечка будмайданчиків забезпечені дезінфікуючими засобами, антисептиками.

Всі співробітники щодня проходять температурний контроль. Якщо температура вища за норму або є симптоми застуди – до роботи не допускаються. Скасовано або переведено в режим відеоконференцій наради з більш ніж п'ятьма учасниками.

Всі приміщення частіше прибираються та провітрюються. Відділи продажів також додатково забезпечуються захисними масками. Всі ці заходи дозволяють нам максимально убезпечити людей, зберігши високі темпи будівельних робіт.

Окремо зазначу щодо будмайданчиків. Специфіка роботи там також допомагає захиститися від вірусу. Будівельники переважно працюють групами по дві-три людини на окремих ділянках і часто перебувають на свіжому повітрі. Тож у цьому сенсі вони в більш безпечних умовах, ніж працівники в офісах.

https://mybud.com.ua/news/0/4254 

Теги та ключові фрази

Більше новин за тегами


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Додати до закладок Підписатись Версія для друку






При використанні матеріалів посилання на www.budexpert.ua (для інтернет ресурсів з гіперпосиланням) обов'язкове.