Закрити

  Авторизація

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію



Партнери

 




 
Програма БудЕксперт
Програма БудЕксперт
БудЕксперт від 23.11.2013
Кредит на придбання нерухомості на вторинному ринку, металопластикові вікна та вхідні броньовані двері
БудЕксперт від 09.11.2013
Купівля житла у Львові, кредит на енергозбереження, тепла плівкова підлога
БудЕксперт від 26.10.2013
Програма іпотечного кредитування житла, сонячні колектори
БудЕксперт від 12.10.2013
Кредит під заставу майна, утеплення житла екологічно чистою фітоплитою з очерету
БудЕксперт від 28.09.2013
Обмеження готівкових розрахунків, теплоізоляція даху мінеральною ватою
БудЕксперт від 21.09.2013
Тепле житло на ринку нерухомості, конденсаційний газовий та твердопаливний котли
Дах - Покрівельні матеріали
Укладання металочерепиці, утеплення
Дах - дерев'яна конструкція
Обробка деревини, покрівельний пиріг
Цегла як будівельний матеріал
Виробництво, технічні характеристики
Ринок камінів
Паливо для камінів, обслуговування, дизайн
Металопластикові вікна
Виробництво, вибір, експлуатація
Бруківка
Виробництво, укладання, дизайн
Сонячні колектори
Принцип дії, монтаж, обслуговування
Як встановити басейн власноруч і лише за годину?
Встановлення та догляд
Двері – візитна картка помешкання
Встановлення та догляд
Утеплення будинку пінопластом
Експлуатація та догляд
Утеплення будівель
Утеплювальні матеріали, технології, види утеплювачів
Каналізація приватного будинку
Опис, вимоги, монтаж
Автоматичні гаражні ворота
Типи, конструкція, автоматика воріт
Електроінструменти
Дрилі, лобзики, болгарки, перфоратори, шуруповерти
Кахельна плитка
Перевірка якості, укладка, догляд
Розумний будинок
Проектування системи, управління, безпека
Фільтри для води
Види фільтрації, різновиди, виробники та ціна
Водовідведення та зберігання води
Труби, баки для води
Мансардні вікна
Конструкція, аксесуари, користування
Натяжні стелі
Види, монтаж, оздоблення, вартість та догляд
Вибір душової кабіни
Тип кабін, встановлення, догляд
Вибір каміна
Топки, облицювання, аксесуари, обслуговування
Опитування
Опитування

Чи корисний для Вас портал БудЕксперт?

430
09.02.2021р.
Тарифи на гарячу воду й тепло до кінця опалювального сезону не підвищуватимуть

Уряд, місцева влада та НКРЕКП  уклали меморандум, що діятиме до завершення опалювального сезону.
В Україні до кінця опалювального сезону не збільшуватимуть тарифів на тепло і гарячу воду. Відповідний меморандум підписали Кабінет міністрів, «Нафтогаз», представники Асоціації міст України та Національна комісія, що здійснює державне регулювання у галузях енергетики та комунальних послуг. Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Згідно з документом, до завершення опалювального сезону 2020-2021 року українці безперебійно отримуватимуть опалення та гаряче водопостачання в багатоквартирні будинки. Вартість цих послуг упродовж найближчих місяців не зміниться.

Меморандум також передбачає, що теплопостачальні підприємства гарантовано отримуватимуть газ для виробництва тепла та постачання його в будинки протягом всього опалювального періоду 2020-2021 років. Для цих підприємств передбачені відтермінування оплати за природний газ та компенсація різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, закладеною в тарифах за тепло.

Уряд гарантував, що фінансування таких компенсацій для підприємств теплопостачання не покладатимуть на органи місцевого самоврядування.

Також «Нафтогаз України» до 1 вересня 2021 року має розробити та запропонувати підприємствам з галузі теплопостачання довгострокові цінові пропозиції для забезпечення сталого рівня цін на природний газ. «Це дозволить уникнути цінових коливань протягом опалювального сезону 2021-2022 років», – наголошують у прес-службі.

«Сьогодні ( 9 лютого – ред.) у Києві відбулося підписання меморандуму між мерами українських міст та Урядом. Цей меморандум гарантує незмінність ціни і гарантує якісне теплопостачання для всіх міст нашої держави. Тому що ви знаєте, що завжди були випадки, коли пробували відключати газ, не давати газ, різні, так би мовити, нестатутні речі робили… А цей меморандум забирає усі оці нюанси. Тобто українці мають мати гарантію на якісне теплопостачання», - прокоментував підписання меморандуму мер Львова Андрій Садовий.
«Цей меморандум готувався, фактично, більше двох тижнів. І, на моє здивування, він показав вміння і членів Уряду, і українських міст, і обласних адміністрацій працювати разом. Тут принагідно хочу подякувати голові обласної адміністрації Максиму Козицькому, тому що він також був активно долучений від нашої області до напрацювання самих пунктів меморандуму. Якщо так далі буде йти, і в нас в країні буде розуміння важливості спільної праці, тоді ми будем мати шанс на успіх. Тому що, як ви знаєте, нам дуже багато питань треба опрацьовувати на рівні центральних органів влади. В першу чергу, це є реверсна дотація вирівнювання, щоб все-таки справедливість було відновлено і тих 751 мільйон в нас не забрали, щоб вони лишилися в нас в бюджеті, і їх можна було використовувати на ті речі, які потрібні для життя нашого міста», – також повідомив Садовий.
Як повідомив в Telegram прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, меморандум – один із кількох кроків щодо вирішення тарифного питання. «Тарифи на тепло і гарячу воду не будуть підвищуватися в цьому опалювальному сезоні», – зазначив він.

Прес-служба міністерства розвитку громад та територій повідомила, що меморандум укладений між урядом в особі міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова та першого заступника міністра енергетики України Юрія Вітренко, а також Нацкомісією, що здійснює регулювання у галузях енергетики та компослуг, «Нафтогазом» і представниками асоціації, до якої входять всі міста країни. Зазначається, що таке рішення підтримали всі міські голови.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2020 року Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в галузях електроенергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) збільшила тарифи на виробництво теплової енергії для населення, бюджетних і релігійних організацій та інших споживачів на 2021 рік для 23 ТЕЦ і когенераційних установок. Зокрема, для «Львівтеплоенерго» вартість виробництва тепла для населення зросла на 18,7%. Остаточний тариф на теплопостачання, із урахуванням транспортування до осель, невдовзі мав затвердити виконком ЛМР. Через підписаний меморандум найближчим часом підняття вартості гарячої води та централізованого водопостачання не буде.



Теги та ключові фрази

Більше новин за тегами
  • тврифи
  • гаряча вода


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Додати до закладок Підписатись Версія для друку






При використанні матеріалів посилання на www.budexpert.ua (для інтернет ресурсів з гіперпосиланням) обов'язкове.