Закрити

  Авторизація

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію



Партнери

 




 
Програма БудЕксперт
Програма БудЕксперт
БудЕксперт від 23.11.2013
Кредит на придбання нерухомості на вторинному ринку, металопластикові вікна та вхідні броньовані двері
БудЕксперт від 09.11.2013
Купівля житла у Львові, кредит на енергозбереження, тепла плівкова підлога
БудЕксперт від 26.10.2013
Програма іпотечного кредитування житла, сонячні колектори
БудЕксперт від 12.10.2013
Кредит під заставу майна, утеплення житла екологічно чистою фітоплитою з очерету
БудЕксперт від 28.09.2013
Обмеження готівкових розрахунків, теплоізоляція даху мінеральною ватою
БудЕксперт від 21.09.2013
Тепле житло на ринку нерухомості, конденсаційний газовий та твердопаливний котли
Дах - Покрівельні матеріали
Укладання металочерепиці, утеплення
Дах - дерев'яна конструкція
Обробка деревини, покрівельний пиріг
Цегла як будівельний матеріал
Виробництво, технічні характеристики
Ринок камінів
Паливо для камінів, обслуговування, дизайн
Металопластикові вікна
Виробництво, вибір, експлуатація
Бруківка
Виробництво, укладання, дизайн
Сонячні колектори
Принцип дії, монтаж, обслуговування
Як встановити басейн власноруч і лише за годину?
Встановлення та догляд
Двері – візитна картка помешкання
Встановлення та догляд
Утеплення будинку пінопластом
Експлуатація та догляд
Утеплення будівель
Утеплювальні матеріали, технології, види утеплювачів
Каналізація приватного будинку
Опис, вимоги, монтаж
Автоматичні гаражні ворота
Типи, конструкція, автоматика воріт
Електроінструменти
Дрилі, лобзики, болгарки, перфоратори, шуруповерти
Кахельна плитка
Перевірка якості, укладка, догляд
Розумний будинок
Проектування системи, управління, безпека
Фільтри для води
Види фільтрації, різновиди, виробники та ціна
Водовідведення та зберігання води
Труби, баки для води
Мансардні вікна
Конструкція, аксесуари, користування
Натяжні стелі
Види, монтаж, оздоблення, вартість та догляд
Вибір душової кабіни
Тип кабін, встановлення, догляд
Вибір каміна
Топки, облицювання, аксесуари, обслуговування
Опитування
Опитування

Чи корисний для Вас портал БудЕксперт?

2728
28.11.2011р.
Сертифіковані елементи безпеки даху - гарантія його безпечної експлуатації
Найпершими вимогами до сучасної покрівлі є її надійність та безпечність в експлуатації. Зважаючи ще й на те, що при браку житлових квадратних метрів на сьогодні надзвичайно популярним стало переобладнання горищ під житлові приміщення - елементи безпеки даху стають просто необхідними.

Встановлення елементів безпеки даху - це легкість, зручність і безпека в обслуговуванні покрівлі. До елементів безпеки даху відносяться дахові огородження, снігозатримувачі, експлуатаційні драбини, перехідні містки.

Сучасний котедж, дачний будинок, багатоповерхівку, покрівлі промислових обєктів неможливо уявити без подібного оснащення. Дані елементи спеціально розроблені таким чином, щоб експлуатувати їх було зручно та безпечно, водночас не порушуючи дизайнерський задум будь-якої покрівлі.

Щоб легко, швидко і безпечно обслуговувати димоходи, мансардні вікна, антени, вентиляційні канали тощо - потрібно, щоб переміщення по даху було безпечним. Для цієї мети найбільше підходить перехідний покрівельний місток (300х2000 мм) чи сходинка сажотруса (300х400 мм). Обстеження димоходів, як відомо, рекомендовано проводити мінімум один раз на рік. При опаленні вугіллям або дровами димоходи необхідно оглядати раз на квартал. Системи газового опалення рекомендовано оглядати раз на півроку. Димохід каміна необхідно обстежувати і прочищати, як тільки з'являться перші ознаки засмічення. Це нелегке завдання, оскільки димохід знаходиться на даху. Саме для більш комфортного виконання будь-яких робіт на даху і призначені перехідні покрівельні містки.

Про встановлення елементів безпеки даху варто подбати заздалегідь, ще стадії будівництва даху, а ще краще його проектування, щоб визначити оптимальну кількість елементів безпеки, зручне розміщення. Встановлення покрівельних містків - не примха і не даремні витрати коштів. Проте у нас, найчастіше про це згадують лише тоді, коли димар заб'ється, а до димаря буде важко або й навіть небезпечно дістатися, наприклад, через товстий шар снігу на покрівлі. Адже саме взимку найчастіше трапляються аварії димоходів! Саме тому в багатьох європейських країнах використання перехідних покрівельних містків для скатних дахів з кутом нахилу більше 25% затверджено в будівельних стандартах.

Крім того, містки перешкоджають лавиноподібному сходженню снігу з даху. А гратчастий трап, який окрім всього є нековзким, пропускає до 50% снігу, тому пересування по містку є безпечним навіть під час несприятливих погодних умов. Зокрема для уникнення сходження важких пластів снігу в період відлиги, що може наражати на небезпеку перехожих, та запобігання подряпинам покрівельного матеріалу, пошкодженням елементів водовідведення варто встановлювати снігозатримувачі. Їхні розміри та конфігурація буває досить різною - проте трубчасті снігозатримувачі із сталі є справді надійним елементом для безпеки даху.

Довжина снігозатримувача 3000 мм, висота - 110 мм. При встановленні даних снігозатримувачів враховується тип обрешітки, вид покрівельного покриття, кут нахилу покрівлі - що дозволяє знайти найкраще рішення для кожного окремого даху.

Незалежно від висоти будинку, типу покрівлі вкрай важливим елементом безпеки покрівлі є також дахові огородження, що дозволять безпечно пересуватись по даху при його експлуатації. Довжина сталевого огородження гарячого цинкування і пофарбованого під необхідний колір по RAL становить 3000 мм при висоті 600 мм. Виготовлення елементів безпеки під кожен окремий обєкт - є запорукою якісного монтажу дахових огороджень. Варто також врахувати, що встановлення елементів безпеки даху на вже існуючій покрівлі коштуватиме набагато дорожче, аніж під час монтування покрівельного покриття.


СКБ Нові технологічні системи

Теги та ключові фрази
дах елементи безпеки, види снігоутримувачів, огородження даху, драбина для обслуговування покрівлі, требования к ограждению кровли, вимоги до драбин по обслуговуванню даху даху, елементи безпеки покрівлі, елемнти безпеки даху, елементи безпеку даху, система безпеки на даху


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Додати до закладок Підписатись Версія для друку






При використанні матеріалів посилання на www.budexpert.ua (для інтернет ресурсів з гіперпосиланням) обов'язкове.