Закрити

  Авторизація

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію



Партнери

 




 
Програма БудЕксперт
Програма БудЕксперт
БудЕксперт від 23.11.2013
Кредит на придбання нерухомості на вторинному ринку, металопластикові вікна та вхідні броньовані двері
БудЕксперт від 09.11.2013
Купівля житла у Львові, кредит на енергозбереження, тепла плівкова підлога
БудЕксперт від 26.10.2013
Програма іпотечного кредитування житла, сонячні колектори
БудЕксперт від 12.10.2013
Кредит під заставу майна, утеплення житла екологічно чистою фітоплитою з очерету
БудЕксперт від 28.09.2013
Обмеження готівкових розрахунків, теплоізоляція даху мінеральною ватою
БудЕксперт від 21.09.2013
Тепле житло на ринку нерухомості, конденсаційний газовий та твердопаливний котли
Дах - Покрівельні матеріали
Укладання металочерепиці, утеплення
Дах - дерев'яна конструкція
Обробка деревини, покрівельний пиріг
Цегла як будівельний матеріал
Виробництво, технічні характеристики
Ринок камінів
Паливо для камінів, обслуговування, дизайн
Металопластикові вікна
Виробництво, вибір, експлуатація
Бруківка
Виробництво, укладання, дизайн
Сонячні колектори
Принцип дії, монтаж, обслуговування
Як встановити басейн власноруч і лише за годину?
Встановлення та догляд
Двері – візитна картка помешкання
Встановлення та догляд
Утеплення будинку пінопластом
Експлуатація та догляд
Утеплення будівель
Утеплювальні матеріали, технології, види утеплювачів
Каналізація приватного будинку
Опис, вимоги, монтаж
Автоматичні гаражні ворота
Типи, конструкція, автоматика воріт
Електроінструменти
Дрилі, лобзики, болгарки, перфоратори, шуруповерти
Кахельна плитка
Перевірка якості, укладка, догляд
Розумний будинок
Проектування системи, управління, безпека
Фільтри для води
Види фільтрації, різновиди, виробники та ціна
Водовідведення та зберігання води
Труби, баки для води
Мансардні вікна
Конструкція, аксесуари, користування
Натяжні стелі
Види, монтаж, оздоблення, вартість та догляд
Вибір душової кабіни
Тип кабін, встановлення, догляд
Вибір каміна
Топки, облицювання, аксесуари, обслуговування
Опитування
Опитування

Чи корисний для Вас портал БудЕксперт?

2172
02.12.2011р.
В Україні створено Раду по зеленому будівництву
В ході конференції, присвяченої інноваційному майбутньому ринку нерухомості UREC Innovations Conference 2011, що пройшла 23 листопада в НСК «Олімпійський», стало відомо про створення в Україні Ради по зеленому будівництву (Ukrainian Green Building Council - UAGBC), повідомили організатори заходу Ukrainian Real Estate Club.

«Це професійна громадська організація, діяльність якої спрямована на розвиток та впровадження сучасних технологій у сфері екологічного будівництва в Україну», - зазначили організатори.

UAGBC офіційно є членом Всесвітньої ради по зеленому будівництву (WorldGBC) - найбільшої й авторитетної організації, що об'єднує більше 75 національних Рад по всьому світу. У вересні 2011 р. WorldGBC привласнила українській організації початковий статус - «Перспективний». На сьогоднішній день UAGBC завершує процедуру реєстрації в державних органах України.

За словами спікерів конференції, поява такого спеціалізованого органу стане важливим чинником у просуванні екологічних стандартів та популяризації «зелених» проектів в Україну. «Перед Радою не буде стояти завдання видавати сертифікати відповідності «зеленим» стандартам будівництва - для цього існують відповідні сертифікаційні організації. Рада повинна буде пропагувати впровадження «зелених стандартів» будівництва в Україні, - завдяки цій роботі споживачі і в нашій країні зможуть відчути всі плюси екологічних проектів», - зазначила менеджер з розвитку бізнесу компанії «Кнауф Інсулейшн Україна» Ганна Духно, що входить до ініціативної групи по створення даної Ради.

На думку Олексія Євченко, керуючого партнера ArtBuild Hotel Group (компанія є одним із засновників UAGBC), створення української ради по зеленому будівництву є дуже важливим і необхідним кроком у розвитку сучасного ринку нерухомості: «У нашій країні з'являється все більше відповідальних і професійних компаній, для яких філософія екологічного (сталого) розвитку не є порожнім звуком. Якщо говорити суто про економічний аспект, то ми впевнені, що постійне зростання цін на енергоресурси в Україні зробить прихильниками енергоефективного будівництва дуже багато компаній. Завдання UAGBC якраз і полягає в тому, щоб допомогти українським компаніям познайомитися та перейняти існуючий міжнародний досвід у сфері екологічного будівництва. Рада буде популяризувати ідеї, розповідати про можливості, просувати стандарти, а також адаптувати їх до національних особливостей».

Визначаючи умови, в яких може здійснюватися просування в Україні «зелених», керуючий партнер компанії «Укрбудконтракт» Сергій Федорік зазначив вагомість державної підтримки в даній області. Такими можуть стати розробка нормативних актів і нових стандартів будівництва, внесення «зелених» норм в містобудівні проекти, а також підтримка місцевої влади при узгодженнях сертифікуються проектів. Крім того, екологічні проекти повинні підтримуватися і самим бізнесом, а також ЗМІ та громадськістю.

Говорячи про міжнародний досвід сертифікації «зелених» проектів, експерти відзначили три існуючі у світі екологічні стандарти. Першою системою міжнародної «зеленої» сертифікації став розроблений в 1990 р. метод оцінки екологічної ефективності будівель BREEAM. Особливістю даного стандарту є можливість його гнучкої зміни під особливості проектів у тій чи іншій країні. Американська система LEED (розроблена в 1993 р.) - це «зелений» будівельний стандарт виміру енергоефективності та екологічності проектів і будівель. На 2011 р. в Україні існують дві будівлі, зареєстровані на сертифікацію за даною системою.

Найновіша з них, система сертифікації DGNB була розроблена німецьким Радою зі сталого будівництва для використання в якості інструменту при проектуванні та оцінці якості будівель. DGNB вважається системою сертифікації другого покоління.

«Отримання екологічного сертифіката покращує імідж проекту і відкриває нові можливості для отримання більш високих доходів від експлуатації будівлі, а також збільшення доданої вартості самого об'єкта нерухомості», - підсумував Сергій Федорік.


Джерело: building.ua

Теги та ключові фрази
зелене будівництво в україні, зелене будівництво в україні, Бондарєв зелене будівництво, інноваційному майбутньому, українська рада з зеленого будівництва, міжнародні стандарти «зеленого» будівництва в україні, breeam укрбудконтракт, эксперт breeam, эксперт BREEAM Украина, агротехніка зеленого будівництва


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Додати до закладок Підписатись Версія для друку






При використанні матеріалів посилання на www.budexpert.ua (для інтернет ресурсів з гіперпосиланням) обов'язкове.