Закрити

  Авторизация

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію



Партнеры

 


Программа БудЭксперт
Программа БудЭксперт
БудЭксперт от 23.11.2013
Кредит на приобретение недвижимости на вторичном рынке, металлопластиковые окна и входные двери
БудЭксперт от 09.11.2013
Покупка жилья во Львове, кредит на энергосбережение, теплый пленочный пол
БудЭксперт от 26.10.2013
Программа ипотечного кредитования жилья, солнечные коллекторы
БудЭксперт от 12.10.2013
Кредит под залог имущества, утепление жилья экологически чистой фитоплитой из камыша
БудЭксперт от 28.09.2013
Ограничение наличных расчетов, теплоизоляция крыши минеральной ватой
БудЭксперт от 21.09.2013
Теплое жилье на рынке недвижимости, конденсационный газовый и твердотопливный котлы
Крыша - Кровельные материалы
Укладка металлочерепицы, утепление
Крыша - деревянная конструкция
Обработка древесины, кровельный пирог
Кирпич как строительный материал
Производство, технические характеристики
Рынок каминов
Топливо для каминов, обслуживание, дизайн
Металлопластиковые окна
Производство, выбор, эксплуатация
Брусчатка
Производство, укладка, дизайн
Солнечные коллекторы
Принцип действия, монтаж, обслуживание
Как установить бассейн собственноручно и только за час?
Установка и уход
Двери - визитная карточка помещения
Установка и уход
Утепление дома пенопластом
Эксплуатация и уход
Утепление зданий
Утеплительные материалы, технологии, виды утеплителей
Канализация частного дома
Описание, требования, монтаж
Автоматические гаражные ворота
Типы, конструкция, автоматика ворот
Электроинструменты
Дрели, лобзики, болгарки, перфораторы, шуруповерты
Кафельная плитка
Проверка качества, укладка, уход
Умный дом
Проектирование системы, управление, безопасность
Фильтры для воды
Виды фильтрации, разновидности, производители и цена
Водоотведение и хранение воды
Трубы, баки для воды
Мансардные окна
Конструкция, аксессуары, пользование
Натяжные потолки
Виды, монтаж, отделка, стоимость и уход
Выбор душевой кабины
Тип кабины, установка, уход
Выбор камина
Топки, облицовки, аксессуары, обслуживание
Опитування
Опитування

Полезен ли для Вас портал БудЭксперт?

2533
30.05.2016р.
Підготовка до опалювального сезону 2017 уже стартувала. Чого чекати українцям?

В Україні уже більше місяця триває підготовка до опалювального сезону 2016/2017 років. Комунальні підприємства повним ходом проводять роботи із заміни обладнання, ремонту тепломереж, встановлення лічильників. Українці, які мають свої приватні будинки, також не сидять на місці та плідно готуються до майбутньої зими. За прогнозами експертів, опалювальний сезон 2017 обіцяє стати одним із найбільш непростих для громадян нашої країни. І причина не в сильних морозах чи снігопадах, а у суттєвому подорожчанні блакитного палива.

На що чекати українцям та як зекономити на обігріванні власного будинку читайте у матеріалі.

Опалювальний сезон – це один із найважливіших періодів у зимову пору. Нікому не хочеться довгими зимовими вечорами сидіти та мерзнути у власному будинку. Проте за останні кілька років така звичайна річ, як комфорт та тепло в оселі почала коштувати просто «шалені» гроші.

У першу чергу, тарифами на газ цікавляться мешканці України, які опалюють житло самостійно за допомогою котлів та газових колонок, адже ця стаття комунальних витрат «з'їдає» значну частину бюджету української родини. Згідно з домовленістю, викладеною в Меморандумі між Україною і МВФ, з 1 квітня поточного року пільгові газові ціни для населення повинні бути підняті з 50% до 75% ціни імпортної закупівлі.

«В опалювальний сезон 2015-2016 років у приватному будинку, якщо люди вкладалися в норматив 1200 куб. м, плата за тепло становила 4320 гривень. За новими цінами їм доведеться заплатити вже 6600 гривень. Плюс доплачувати за перевитрату від цієї норми. Для багатьох українців такі суми майже непідйомні», - впевнена фахівець з енергоефективності, директор національного виробника твердопаливних котлів компанії «PALCHE» Оксана БУГАЙЧУК.

Щоб зекономити на опаленні, у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства українцям пропонують не зволікати, а по можливості переходити на альтернативні види палива.

«Протягом опалювального періоду 2015-2016 року в Україні теплом були забезпечені усі 86,7 тисяч багатоквартирних житлових будинків, 12,7 тисяч дошкільних закладів, 17,4 тисячі учбових закладів та 6,2 тисяч лікарень. Для цього було використано близько 19 млрд куб. м газу. Наступний опалювальний сезон буде для нас дуже відповідальним, оскільки можливе чергове підняття ціни на паливо. Тому першочерговим завданням, яке стоїть сьогодні перед облдержадміністраціями  – проведення роботи, щодо зменшення споживання природного газу, його заміщення іншими видами палива та енергії, перехід господарств від газових до твердопаливних котлів», - підкреслив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард КРУГЛЯК.

В опалювальному сезоні 2016-2017 буде діяти двотарифна схема. Але з квітня 2017 року тарифи повинні вирівняти. Пільгової ціни не буде, і весь обсяг спожитого газу коштуватиме однаково. Так, українці будуть платити за газ близько 7,7 гривень за кубометр.

Тому по завершенню цьогорічного опалювального періоду українці активізувалися як ніколи та почали масово купувати твердопаливні котли, в першу чергу, саме вітчизняного виробника. Як, зазначають експерти, лише так вони зможуть зекономити свій бюджет.

«Українці – народ не лякливий, але подорожчання газу практично в 3 рази змусило їх замислитися над тим, чи варто витрачати такі кошти на опалення. Громадяни бояться, що тарифи підскочать ще вище, а тому активно переходять на твердопаливні котли. Обирають, в першу чергу, саме вітчизняні пристрої, бо вони надійні, виготовлені із високоякісного матеріалу, та й до того ж набагато дешевші за звої європейські аналоги. Наприклад, своїм клієнтам ми пропонуємо твердопаливні котли 6 видів із потужністю 14-55 к/Вт. А вони уже самі, залежно від того, яким матеріалом будуть опалювати, роблять свій вибір», - каже директор компанії «PALCHE» Оксана Бугайчук.

За офіційними даними Держенергоефективності, через перехід українців на альтернативні методи опалення будинків, лише за останні 3 роки в Україні споживання блакитного палива знизилося на 30% або, якщо говорити цифрами – на 7,2 млрд м3.

Так, протягом опалювального періоду 2015-2016 років українцями було спожито 16,4 млрд м3 газу, що на 2,7 млрд. м3 газу менше ніж за опалювальний період 2014-2015 років та на 7,2 млрд. м3 газу менше ніж за опалювальний період 2013-2014 років.

Загальне зменшення споживання газу у опалювальний період 2015-2016 років по відношенню до опалювального періоду 2013-2014 років – 7,2 млрд м3, що становить 30%, в т.ч.:

- населення  з 14,09 до 9,6 млрд м3 (або 32%);

-  ТКЕ  з 8,8 до 6,38 млрд м3 (або 27%);

- бюджет  з 0,73 до 0,49 млрд м3 (або 33%).

«Перехід українців на альтернативні види пали, заміна своїх газових котлів на твердопаливні та утеплення будинків свідчать, що уже наступного опалювального сезону кількісні показники скорочення витрат газу, швидше за все, досягнуть рекордних позначок», – впевнений голова Держенергоефективності Сергій САВЧУК.

Окрім того, за прогнозами фахівця з енергоефективності Оксани Бугайчук, з такими темпами, якщо протягом минулого року в Україні споживання газу знизилося на 20%, то у наступному 2017 році воно знизиться до 40-45%, що позитивно вплине не лише на економічну ситуацію держави, але й власне на гаманці українців. Таким чином, перехід від газових котлів на твердопаливні, допоможе населенню легко пережити опалювальний сезон 2016-201 років.

Отримати більш детальну інформацію про твердопаливні котли від національного виробника компанії «PALCHE» можна за посиланням. 




Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Добавить в закладки Підписатись Версия для печати






При использовании материалов ссылка на www.budexpert.ua (для интернет ресурсов с гиперссылкой) обязательна.