Закрити

  Авторизация

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію



Партнеры

 


Программа БудЭксперт
Программа БудЭксперт
БудЭксперт от 23.11.2013
Кредит на приобретение недвижимости на вторичном рынке, металлопластиковые окна и входные двери
БудЭксперт от 09.11.2013
Покупка жилья во Львове, кредит на энергосбережение, теплый пленочный пол
БудЭксперт от 26.10.2013
Программа ипотечного кредитования жилья, солнечные коллекторы
БудЭксперт от 12.10.2013
Кредит под залог имущества, утепление жилья экологически чистой фитоплитой из камыша
БудЭксперт от 28.09.2013
Ограничение наличных расчетов, теплоизоляция крыши минеральной ватой
БудЭксперт от 21.09.2013
Теплое жилье на рынке недвижимости, конденсационный газовый и твердотопливный котлы
Крыша - Кровельные материалы
Укладка металлочерепицы, утепление
Крыша - деревянная конструкция
Обработка древесины, кровельный пирог
Кирпич как строительный материал
Производство, технические характеристики
Рынок каминов
Топливо для каминов, обслуживание, дизайн
Металлопластиковые окна
Производство, выбор, эксплуатация
Брусчатка
Производство, укладка, дизайн
Солнечные коллекторы
Принцип действия, монтаж, обслуживание
Как установить бассейн собственноручно и только за час?
Установка и уход
Двери - визитная карточка помещения
Установка и уход
Утепление дома пенопластом
Эксплуатация и уход
Утепление зданий
Утеплительные материалы, технологии, виды утеплителей
Канализация частного дома
Описание, требования, монтаж
Автоматические гаражные ворота
Типы, конструкция, автоматика ворот
Электроинструменты
Дрели, лобзики, болгарки, перфораторы, шуруповерты
Кафельная плитка
Проверка качества, укладка, уход
Умный дом
Проектирование системы, управление, безопасность
Фильтры для воды
Виды фильтрации, разновидности, производители и цена
Водоотведение и хранение воды
Трубы, баки для воды
Мансардные окна
Конструкция, аксессуары, пользование
Натяжные потолки
Виды, монтаж, отделка, стоимость и уход
Выбор душевой кабины
Тип кабины, установка, уход
Выбор камина
Топки, облицовки, аксессуары, обслуживание
Опитування
Опитування

Полезен ли для Вас портал БудЭксперт?

2602
24.06.2016р.
Максимум комфорту, мінімум енергоспоживання: підсумки першого року експлуатації OptimaHouse

У червні 2016 р. виповнився 1 рік з моменту урочистого відкриття OptimaHouse – першого в Україні серійного енергоефективного заміського будинку. По завершенні року, можна впевнено стверджувати, що проект досягнув своєї мети. З одного боку, в будинку забезпечений максимальний комфорт, за рахунок комплексного підходу у використанні сучасних технологій. З іншого – досягнуто мінімальних показників енергоспоживання: всього 7893 кВт·год  за рік на всі потреби. Саме комплексне рішення, орієнтоване на енергозбереження, ергономіку та екологічність, від розробки проекту і до підбору матеріалів та обладнання, забезпечило успіх OptimaHouse.

 

Протягом року в OptimaHouse спеціалісти компаній-партнерів, а також незалежні міжнародні експерти регулярно проводили вимірювання ключових показників: температура, вологість, рівень шуму та освітлення, рівень СО2. 

Так, у березні 2016 р. OptimaHouse відвідав Славомир Шпунар, Міжнародний директор з маркетингу, куратор міжнародного проекту Мультикомфортний дім «Сен-Гобен». Під час свого візиту пан Шпунар виміряв основні показники і підтвердив, що вони знаходяться у нормі. Наприклад, параметри якості повітря вимірювались спеціальним датчиком вологості та рівня СО2, а результати у реальному часі були показані на мобільному пристрої.

За словами експерта, у будинку не відчувається ні сухості, ні надмірної вологості повітря. Що стосується параметрів освітлення, то експерт відзначив, що незважаючи на похмуру погоду під час проведення вимірювань, у будинку не було необхідності вмикати штучне освітлення. Завдяки грамотному плануванню та оптимальній площі вікон у всі приміщення потрапляла достатня кількість природнього світла.

«Я впевнений у тому, що проект OptimaHouse має значний потенціал розвитку в Україні, адже питання енергозбереження постають достатньо гостро – і в усьому світі, і в Україні зокрема. Даний проект пропонує оптимальні рішення для будівництва якісного енергоефективного будинку по цілком доступній ціні», - відзначив Славомир Шпунар після відвідування першого в Україні серійного енергоефективного будинку.

 

Результати річної експлуатації OptimaHouse свідчать про те, що будинок не тільки забезпечує комфортні умови для проживання, а й відрізняється низьким рівнем споживання електроенергії. Так, при запланованому річному рівні споживання електроенергії 8000 кВт·год, станом на 2 червня 2016 р., він становив 7893 кВт·год. Це весь обсяг електроенергії, отриманої з мережі для опалення, вентиляції, кондиціонування, освітлення і частково для підігріву води.

Треба зазначити, що для підігріву води у літній період використовується енергія сонця (за допомогою системи сонячних колекторів, розташованих на даху будинку), і в цей час спостерігається профіцит енергії.

Під час віяльного відключення електроенергії питання енергопостачання також частково вирішувалось, завдяки енергії сонця, що отримана за допомогою панелей фотовольтаїки. Заряду акумуляторів було достатньо для освітлення і підігрівання теплої підлоги як мінімум на 4 години. А у зимовий період (близько 4-х  місяців, включно із кінцем осені та початком весни) для підігріву води 40-50% енергії надходить з електромережі.

 

Варто нагадати, що за ініціативи архітектора Олександра Кучерявого було сформовано енергоефективний паспорт об’єкту, що є обов’язковим для кожного будинку у більшості країн Європи.

 

Ще один факт з життя OptimaHouse за минулий рік. Восени 2015 року в OptimaHouseпроживала сімя з 4-х чоловік (батьки з маленькими дітьми). Проживання в OptimaHouse залишило у сім’ї лише позитивні враження.  Крім того, навіть під час сильного дощу в будинку тихо та затишно, за рахунок ефективної звукоізоляції покрівлі. А грамотно підібрана товщина теплоізоляційного матеріалу забезпечує температурний комфорт у приміщенні. Крім того, при порівняно невеликій площі, будинок відрізняється вдалим плануванням – функціональним, простим та зручним, у ньому багато простору і світла.

 

Компанії-організатори проекту доклали максимум зусиль для втілення ідеї серійного енергоощадного будинку для українських споживачів у реальність. Партнерство компаній «Сен-Гобен Будівельна Продукція Україна» (ТМ ISOVER, Rigips, Weber), «ВЕЛЮКС Україна» (ТМ VELUX), «ВЕКА Україна» (ТМ VEKA), «Шнейдер Електрік Україна» (ТМ Schneider Electric), «МЕТРОТАЙЛ-УКРАЇНА» (ТМ Metrotile) та ОК «ЖБК «Доступне житло України» (ТМ Доступне житло) стало доказом того, що в Україні можна досягнути успіху у впровадженні передових європейських концепцій енергоефективного житла. Організатори проекту надали найбільш сучасні матеріали та рішення для його оснащення.

 

На об’єкті регулярно проходять семінари, екскурсії і тематичні зустрічі для архітекторів, фахівців монтажно-будівельних організацій, студентів, представників влади і кінцевих споживачів, зацікавлених у будівництві або придбанні енергоефективного будинку. OptimaHouse також використовується як презентаційний офіс компаній-організаторів, і він буде відкритий як демо-об’єкт до кінця 2017 року.

 

OptimaHouse був створений на основі європейських концепцій: «Мультикомфортний дім» та «Активний дім» і спеціально адаптований для українського ринку. Унікальність проекту OptimaHouse  полягає у наступних перевагах для українських споживачів: високі показники енергоефективності, порівняно короткі терміни будівництва, повна незалежність від газопостачання, доступна ціна.

 

 

Довідка. Проект OptimaHouse реалізований 6-ма компаніями: «Сен-Гобен Будівельна Продукція Україна» (ТМ ISOVER, Rigips, Weber), «ВЕЛЮКС Україна» (ТМ VELUX), «ВЕКА Україна» (ТМ VEKA), «Шнейдер Електрік Україна» (ТМ Schneider Electric), «МЕТРОТАЙЛ-УКРАЇНА» (ТМ Metrotile) та ОК «ЖБК «Доступне житло України» (ТМ Доступне житло).

          Урочисте відкриття OptimaHouseвідбулось 10 червня 2015 року. Об’єкт розташовинй в 20 км від Києві, в с. Микуличі, на ділянці 0,06 га, на території коттеджного містечка «Біг-Бен». Забудовником виступила компанія ОК «ЖБК «Доступне житло України».

OptimaHouseце компактний сучасний дім загальною площею 130 кв.м., з мансардним поверхом і терасою, розрахований на проживання сімї з 3-х чоловік. На двух поверхах, включаючи мансарду, розташовані вітальня, кухня-столова, 2 спальні, загальна гардеробна, с/в з душовою, простора ванна з пральнею, технічне приміщення з усіма інженерними системами. Проект OptimaHouse був розроблений командою білоруських та українських архітекторів на базі передового міжнародного досвіду.

Будинок зведено за каркасною технологією (деревяний каркас заводського виготовлення з теплоізоляційними матеріалами всередині), у будівництві використано сучасні будівельні матеріали, обладнання та конструкції. Наприклад, тепло- і звукоізоляція ISOVER, гіпсокартон Rigips, композитна черепиця Metrotile, енергоефективні вікна (фасадні вікна VEKA і мансардні вікна VELUX), інтелектуальне управління інженерними системами («розумний дім») і рішення автономного електропостачання  Schneider Electric

Обігрівання будинку здійснюється без використання природного газу. Встановлена система теплового насоса, вентиляція з рекуперацією тепла, панелі фотовольтаїки та сонячні колектори, а також система «розумний дім». В будинку OptimaHouse забезпечені оптимальні умови для комфортного проживання: чисте повітря, освітлення природнім світлом, оптимальна температура у будь-яку пору року, акустичний комфорт. Крім того, мінімізовано вплив на навколишнє середовище, перш за все, викиди СО2, що сприяє збереженню екології планети.

OptimaHousе призначений для споживачів із середнім доходом і є чудовою альтернативою міській квартирі – як за вартістю (еквівалент 624-750 USD за 1 м² з приміщеннями, підготовленими для чистового оздоблення та усім технологічним обладнанням), так і за параметрами житла та рівнем його комфортності.

www.optimahouse.com.ua

www.facebook.com/OptimaHouseUA

www.youtube.com/user/OptimaHouse

  

Теги и ключевые фразы

Більше новин за тегами


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Добавить в закладки Підписатись Версия для печати






При использовании материалов ссылка на www.budexpert.ua (для интернет ресурсов с гиперссылкой) обязательна.