Закрити

  Авторизация

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію



Партнеры

 


Программа БудЭксперт
Программа БудЭксперт
БудЭксперт от 23.11.2013
Кредит на приобретение недвижимости на вторичном рынке, металлопластиковые окна и входные двери
БудЭксперт от 09.11.2013
Покупка жилья во Львове, кредит на энергосбережение, теплый пленочный пол
БудЭксперт от 26.10.2013
Программа ипотечного кредитования жилья, солнечные коллекторы
БудЭксперт от 12.10.2013
Кредит под залог имущества, утепление жилья экологически чистой фитоплитой из камыша
БудЭксперт от 28.09.2013
Ограничение наличных расчетов, теплоизоляция крыши минеральной ватой
БудЭксперт от 21.09.2013
Теплое жилье на рынке недвижимости, конденсационный газовый и твердотопливный котлы
Крыша - Кровельные материалы
Укладка металлочерепицы, утепление
Крыша - деревянная конструкция
Обработка древесины, кровельный пирог
Кирпич как строительный материал
Производство, технические характеристики
Рынок каминов
Топливо для каминов, обслуживание, дизайн
Металлопластиковые окна
Производство, выбор, эксплуатация
Брусчатка
Производство, укладка, дизайн
Солнечные коллекторы
Принцип действия, монтаж, обслуживание
Как установить бассейн собственноручно и только за час?
Установка и уход
Двери - визитная карточка помещения
Установка и уход
Утепление дома пенопластом
Эксплуатация и уход
Утепление зданий
Утеплительные материалы, технологии, виды утеплителей
Канализация частного дома
Описание, требования, монтаж
Автоматические гаражные ворота
Типы, конструкция, автоматика ворот
Электроинструменты
Дрели, лобзики, болгарки, перфораторы, шуруповерты
Кафельная плитка
Проверка качества, укладка, уход
Умный дом
Проектирование системы, управление, безопасность
Фильтры для воды
Виды фильтрации, разновидности, производители и цена
Водоотведение и хранение воды
Трубы, баки для воды
Мансардные окна
Конструкция, аксессуары, пользование
Натяжные потолки
Виды, монтаж, отделка, стоимость и уход
Выбор душевой кабины
Тип кабины, установка, уход
Выбор камина
Топки, облицовки, аксессуары, обслуживание
Опитування
Опитування

Полезен ли для Вас портал БудЭксперт?

7867
21.06.2017р.
Європейський тиждень сталої енергії у Славутичі

Європейська ініціатива Угоди мерів щодо клімату та енергії набуває широкого розповсюдження у країнах Східного партнерства. Так, 19 червня 2017 року у м. Славутич до неї приєдналися понад 30 міст України. Урочиста церемонія підписання Угоди мерів відбулася під час офіційного відкриття Європейського тижня сталої енергії в Україні, що цьогоріч триватиме від 19 до 25 червня.  Скоротити викиди вуглецю щонайменше на 30% до 2030 р., підвищити енергоефективність, покращити якісний рівень життя людей – такі зобов’язання добровільно беруть на себе мери міст, які приєднуються до Європейської ініціативи Угоди мерів.

Відкриття в Україні Європейського тижня сталої енергії є дуже важливим кроком. Символічно, що відкриття розпочалося із підписання Угоди мерів 24-ма українськими містами.  Адже реформи енергоефективності та децентралізації – ключові напрямки якісних змін у державі. Об’єднані громади вже відчувають економічне зростання та інфраструктурний розвиток,  запроваджуючи європейські  стандарти енергоспоживання. А реформи на рівні громад спонукають громадських лідерів до відповідальності за розвиток своїх територій. Стала енергія громад змінює якість життя людей, змушує до відповідальності, розвитку і удосконалення.
У церемонії відкриття європейського тижня та підписання Угоди мерів взяли участь Томас Фреллесен – заступник голови Представництва Європейського Союзу в Україні, Олександр Горган – голова Київської обласної державної адміністрації, Юрій Фомічев – міський голова Славутича та Володимир Гаразд – Президент Асоціації «Енергоефективні міста України», міський голова м. Долини.


Заступник голови Представництва Європейського Союзу в Україні Томас Фреллесен у своєму виступі акцентував на тому, що Євросоюз  вважає своїм пріоритетом підтримувати  Україну на шляху підвищення енергоефективності, а відтак,  перетворити  її на одну із найбільш енергоємних на сучасну європейську країну. А скорочення споживання енергоносіївє головним фактором енергетичної безпеки та економічного розвитку держави. Окрім того, це також надасть змогу громадянам легшеоплачувати свої рахунки за спожитуенергію та  почуватись захищеними. «Розпочніть з установлення лічильника у  будинку – це найперший і найдешевший крок до зменшення витрат на енергію. Якщо ви мешкаєте у багатоквартирному будинку, важливо створити ОСББ, що є головною передумовою отримання доступу до інструментів фінансування енергоефективних заходів. Ми надамо суттєву фінансову підтримку Фонду енергоефективності за умови прийняття Україною відповідного законодавства».– сказав пан Фрелессен. Він  також наголосив на вкрай важливій ролі українських міст у цьому контексті та дав позитивну оцінку  їхній діяльності у рамках Угоди мерів. 
Г
олова  Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган наголосив, що  підвищення енергоефективності  невідворотна і вкрай необхідна програма для заощадження бюджетних коштів, а підписання Угоди мерів 30-ма українськими містами стане хорошою інвестицією урозвиток відновлювальних джерел енергії. Цього року у Київській області буде проведено колосальну роботу з енергомодернізації об’єктів соціальної сфери. Зокрема, кожен об’єкт отримає енергопаспорт і потрапить до єдиної в Україні системи енергомоніторингу. Тоді буде зрозуміло, над чим працювати. Адже ефективність роботи кожного міського голови значною мірою залежить від кроків, які він здійснює у сфері енергоефективності.
Міський голова Славутича Юрій Фомічев, зокрема, підкреслив: «Місто Славутич – наймолодше в Україні місто, яке приєдналося до Угоди мерів ще 2009 року. Зважаючи на аварію на ЧАЕС і припинення виробництва електроенергії на станції, перед містом постало багато викликів,  і здолати їх вдалося завдяки європейській ініціативі. Сьогодні місто залучає не лише грантові кошти, але й активно бере кредити та фінансує із власного бюджету заходи, спрямовані на підвищення енергоефективності муніципального і житлового сектору. Зокрема, в рамках Прог рами ЄС «Угода мерів – Демонстраційні проекти» місто активно реалізує проект з термомодернізації загальноосвітньої школи №2 і дитячого садка №1. У будівлях бюджетної сфери впроваджується ефективна система енергоменеджменту з метою суттєвої економії енергоресурсів і заощадження бюджетних коштів».

Президент Асоціації «Енергоефективні міста України», міський голова м. Долини Володимир Гаразд зазначив: «Ситуація із кліматом та станом довкілля потребує негайних змін вже сьогодні І зволікати з цим немає часу. Ціни на енергоносії зросли і меншими навряд чи стануть. Міста отримали у спадщину застарілу та неймовірно енергозатратну інфраструктуру. Проте з іншого боку, розширюються можливості вивчення досвіду міст із сусідніх країн ЄС. Новітні технології, що базуються на використанні відновлювальних джерел енергії, стають все доступнішими. І найголовніше: міста наділені сьогодні можливістю реального самоврядування, а отже, спираючись на власні бюджети, можуть будувати власні стратегії.  Угода мерів дає можливість скерувати ці стратегії у русло сталого енергетичного розвитку. Асоціація "Енергоефективні міста України", як національна структура підтримки цієї Ініціативи, за підтримки проектів і програм Євросоюзу у цій царині, готова допомогти нашим містам стати по- справжньому енергоефективними».

 

Після підписання Угоди мерами міст відбулася прес-конференція для журналістів, у якій взяли участь Томас Фреллесен,  Олександр Горган, Юрій Фомічев та Володимир Гаразд, які у своїх відповідях наголошували на вже зроблених кроках на шляху України до енергонезалежності та закликали усі українські міста долучатися до Угоди і таким чином  підтримати ці вкрай важливі ініціативи.

 


У рамках заходу відбулась також міжнародна конференція «Угода мерів та енергоефективність будівель: вчора, сьогодні, завтра», в якій взяли участь близько 300 представників понад 100 українських міст, зокрема представники органів виконавчої влади, міжнародних донорських структур, громадських організацій, члени Асоціації «Енергоефективні міста України» (АЕМУ), провідні українські й зарубіжні експерти та ЗМІ. Учасники обговорили головні виклики впровадження енергетичних реформ в Україні, ключові аспекти термомодернізації будівель та пот енціалу застосування нових європейських будівельних стандартів, концепцію розвитку центральних теплових систем, доцільність використання альтернативної енергетики, а також програми та проекти підтримки Угоди мерів 2020-2030.

 

Європейський тиждень сталої енергії рганізовано Асоціацією «Енергоефективні міста України» спільно зі Славутицькою міською радою за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, проекту «Угода мерів Схід» (CoM East) та програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP), що фінансуються ЄС, а також проектів, що фінансуються Урядом Німеччини та впроваджуються GIZ.

Довідка
Україна вже всьоме долучається до ініціативи проведення Європейського тижня сталої енергії, у якому візьмуть участь майже 50 українських міст.
Європейський тиждень сталої енергії – масштабна подія в Україні, покликана сприяти поширенню найкращих практик, надихати на інноваційні ідеї та об’єднувати зусилля задля досягнення цілей ЄС щодо подолання наслідків зміни клімату, підвищення енергоефективності та енергобезпеки, а також сталого розвитку громад.

Угода мерів щодо клімату та енергії є ініціативою Європейського Союзу, в рамках якої місцеві, регіональні й національні органи влади добровільно зобов'язуються співпрацювати задля досягнення кліматичних та енергетичних цілей ЄС. Сьогодні Угода мерів стала наймасштабнішою в світі ініціативою у сфері клімату та енергії, об'єднавши майже 7500 міст-підписантів із населенням понад 220 мільйонів людей. 112 українських міст теж взяли на себе добровільні зобов’язання зменшити до 2030р. кількість викидів двоокису вуглецю більш як на 30%, що відповідає вимогам до України у рамках Паризьких угод.

Угода мерів-Схід (CoM East) – проект, що фінансується Європейським Союзом, прагне об’єднати місцеві, регіональні й національні органи влади країн Східного партнерства задля розвитку регіональної політики на основі принципів сталої енергетики, щоб зменшити залежність від енергоресурсів, підвищити безпеку енергопостачання та підтримати глобальний рух у боротьбі зі зміною клімату. 

«Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP) – програма Європейського Союзу, що надає технічну та фінансову допомогу 22-м українським містам з населенням до 200 тис. мешканців, які приєдналися до Угоди мерів та взяли на себе зобов’язання впровадити енергоефективні заходи, передбачені Планами дій сталого енергетичного розвитку. Наразі 19 демонстраційних проектів реалізуються в країнах Східного партнерства: 11 в Україні, 3 в Молдові, 3 в Білорусі, 1 у Вірменії та 1 у Грузії. 

http://www.eumayors.eu; http://www.soglasheniemerov.eu;

http://com-dep.enefcities.org.ua

 

Теги и ключевые фразы

Більше новин за тегами
  • стала енергія
  • тижднь сталої енергії
  • рівень життя


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Добавить в закладки Підписатись Версия для печати






При использовании материалов ссылка на www.budexpert.ua (для интернет ресурсов с гиперссылкой) обязательна.