Закрити

  Авторизация

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію



Партнеры

 


Программа БудЭксперт
Программа БудЭксперт
БудЭксперт от 23.11.2013
Кредит на приобретение недвижимости на вторичном рынке, металлопластиковые окна и входные двери
БудЭксперт от 09.11.2013
Покупка жилья во Львове, кредит на энергосбережение, теплый пленочный пол
БудЭксперт от 26.10.2013
Программа ипотечного кредитования жилья, солнечные коллекторы
БудЭксперт от 12.10.2013
Кредит под залог имущества, утепление жилья экологически чистой фитоплитой из камыша
БудЭксперт от 28.09.2013
Ограничение наличных расчетов, теплоизоляция крыши минеральной ватой
БудЭксперт от 21.09.2013
Теплое жилье на рынке недвижимости, конденсационный газовый и твердотопливный котлы
Крыша - Кровельные материалы
Укладка металлочерепицы, утепление
Крыша - деревянная конструкция
Обработка древесины, кровельный пирог
Кирпич как строительный материал
Производство, технические характеристики
Рынок каминов
Топливо для каминов, обслуживание, дизайн
Металлопластиковые окна
Производство, выбор, эксплуатация
Брусчатка
Производство, укладка, дизайн
Солнечные коллекторы
Принцип действия, монтаж, обслуживание
Как установить бассейн собственноручно и только за час?
Установка и уход
Двери - визитная карточка помещения
Установка и уход
Утепление дома пенопластом
Эксплуатация и уход
Утепление зданий
Утеплительные материалы, технологии, виды утеплителей
Канализация частного дома
Описание, требования, монтаж
Автоматические гаражные ворота
Типы, конструкция, автоматика ворот
Электроинструменты
Дрели, лобзики, болгарки, перфораторы, шуруповерты
Кафельная плитка
Проверка качества, укладка, уход
Умный дом
Проектирование системы, управление, безопасность
Фильтры для воды
Виды фильтрации, разновидности, производители и цена
Водоотведение и хранение воды
Трубы, баки для воды
Мансардные окна
Конструкция, аксессуары, пользование
Натяжные потолки
Виды, монтаж, отделка, стоимость и уход
Выбор душевой кабины
Тип кабины, установка, уход
Выбор камина
Топки, облицовки, аксессуары, обслуживание
Опитування
Опитування

Полезен ли для Вас портал БудЭксперт?

2904
05.06.2019р.
10-й Європейський тиждень сталої енергії 2019 у Миколаєві

1 червня 2019 року у м. Миколаєві Представництво Європейського Союзу в Україні та Миколаївська міська рада провели 10-й Європейський тиждень сталої енергії в Україні. У церемонії відкриття заходу взяли участь Йоганнес Баур, керівник напрямку «Економічна співпраця, енергетика й навколишнє середовище» Представництва ЄС в Україні , Алекс Ленартс, Посол Королівства Бельгія в Україні та мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.
Відкрив Європейський тиждень сталої енергії Йоганнес Баур, який, зокрема, зазначив: «Головне завдання Тижня цього року – висвітлити найсерйозніші проблеми на Землі: глобальне потепління, захист довкілля, надмірне використання ресурсів. Європейський Союз приділяє велику увагу цим питанням. Особлива роль у вирішенні проблем належить не лише владі й уряду, але й кожному з нас, адже тільки разом ми можемо досягти результатів. Тому тема Тижня цього року – «Роль громадянина у формуванні сталого майбутнього: енергоефективність, відновлювана енергія й управління відходами».


Своєю чергою, Олександр Сєнкевич, мер м. Миколаїв, наголосив: «Миколаїв є підписантом європейської ініціативи Угода мерів із 2017 року. Місто поступово долучається до найкращих європейських практик сталого енергетичного розвитку. Ми системно працюємо над тим, щоб модернізувати наші лікарні та школи і залучати об’єднання співвласників житлових будівель міста до впровадження енергоефективних заходів. Тому ми вже втретє відкриваємо виставку «PRO ефективність 3.0». Для нас важливо, щоб миколаївці не лише знайомилися з новітніми зразками енергоефективного обладнання і відновлюваної енергетики, а й розуміли: все це може бути впроваджено у нас в місті»..

Виставка «PRO ефективність 3.0» і цьогоріч стала майданчиком для інформування громадян про новітні технології та обладнання з енергозбереження та відновлювальної енергії як для приватних домогосподарств, так і багатоквартирних будинків.
Виставка працювала у таких тематичних секторах: «Опалення», «Вікна і двері», «Освітлення», «Альтернативна енергетика та інновації», «Утеплення й будматеріали».

У рамках виставки для мешканців було влаштовано своєрідний атракціон «Еко-дерево», за допомогою якого кожен міг перевірити, чи дотримується він екологічних принципів у своєму повсякденному житті. Упродовж дня учасники наклеювали на дерево паперове листя різного кольору: зелені – з екозвичками, коричневі – без таких. За результатами миколаївці показали високий рівень екологічної свідомості – кількість зеленого листя суттєво переважала.

У лекторії виставки відбулася панельна дискусія «Роль ОСББ у сталому розвитку міста: практика і перспективи».
Експерти ознайомили містян і журналістів з останніми досягненнями у зниженні споживання електроенергії у багатоквартирних будинках та низкою інших можливостей впровадження енергоефективних заходів, які підтримує ЄС в Україні.

Про результати та можливості співпраця ЄС та України у сфері сталого розвитку розповів Йоханнес Баур, керівник напряму «Економічна співпраця, енергетика, інфраструктура та навколишнє середовище» Представництва ЄС в Україні. Щодо організованого у 2018 р. Фонду енергоефективності, що відкриває нові перспективи та можливості для роботи  ОСББ, виступили  Юлія Головатюк-Унгуреану, виконавчий директор Фонду енергоефективності, та Май Нгуен, представник Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC).

Про Проект HOUSES і створення ОСББ як перший крок на шляху до успішного управління багатоквартирним будинком слухали Мустафу Саіт-Аметова, керівника програми з досягнення Цілей сталого розвитку в регіонах, Програми розвитку ООН (ПРООН).

Про проведення енергоаудиту в ОСББ на досвіді «Перших ластівок» Фонду енергоефективності розповів Артур Денисенко, координатор проектів (Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ).

Результати впровадження та реальні досягнення програми «Теплий Миколаїв» представили слухачам В‘ячеслав Булах, директор Департаменту енергетики Миколаївської міської ради та Юрій Гусаков, директор Центру енергоефективності м.Миколаїв.
У ЄС переймаються ситуацією з відходами в Україні, тому на заході цьому питанню було приділено багато уваги. Ситуація з управлінням побутовими відходами в Україні потребує негайного вирішення, адже вона загострює екологічну кризу, створює небезпеку для здоров’я українців і виснажує економіку. Про кращі практики роздільного збору сміття у місті та досягнення у цьому питанні розповіла Анна Ганжула, радник міського голови м Миколаїв.

 

Учасники заходу та журналісти у рамках Європейського тижня відвідали два підприємства та навчальний заклад.
Першим було АПК «Євгройл», що започаткував на Миколаївщині виробництво електроенергії з біомаси. Підприємство є одним із п’яти українських компаній, які виробляють електроенергію з біологічних відходів. Потужність теплоелектростанції– 5 МВт. Біомаса, що спалюється, складається з деревної тріски та лушпиння соняшника. Щепу поставляють місцеві підприємства, а лушпиння соняшника ― Миколаївський маслоекстракційний завод.

Теплова енергія, отримувана у процесі генерації, надходить на виробництво з переробки соняшника.  Енергогенеруючий комплекс «Євгройл» покриває 10% енергетичних витрат Миколаєва і повністю забезпечує потреби двох мікрорайонів: Тернівка та Соляні. Енергогенеруючий комплекс «Євгройл» запущено у 2014 році. Загалом групою «Євгройл» створено у Миколаєві понад 100 робочих місць.

Наступним підприємством була Компанія Rainbow Ecosystem, яка розробляє, виготовляє та збирає у Миколаєві конструкуції для екологічно чистих та енергоефективних будівель, які являють собою панелі на основі дерев'яного каркаса, пресованої соломи та глини.

Такі будівлі споживають електроенергії менше, ніж 15 кВт на м2 у рік. Для порівняння,  енергоспоживання традиційного будинку становить 100-120 кВт на м2 у рік.

Теплопровідність дерев’яно-солом'яних панелей у 3 рази нижча, ніж у газобетону, у 4 рази дерева, у 7 разів у цегли, що забезпечує зменшення тепловтрат.
Окрім торго, будівлі Rainbow Ecosystem мають високі показники сейсмостійкості та витримують коливання до 8 балів. Екоблоки стійкі до відкритого вогню та характеризуються високим рівнем звукоізоляції ― до 56 дБ.

Будинки Rainbow Ecosystem не потребують потужного фундаменту, на відміну від традиційних, а змонтувати їх можна всього за 3-7 днів. Матеріали, які використовуються у виробництві, мають українське походження та отримали гігієнічні й радіологічні сертифікати.

Компанія Rainbow Ecosystem заснована французом Рафаелем Петі у Миколаєві у 2013 році. За перші чотири роки створено близько 60 робочих місць для інженерів, дизайнерів, архітекторів, менеджерів, а також працівників виробництва.

Загальноосвітня школа №60 стала, за словами В‘ячеслава Булаха, директора Департаменту енергетики Миколаївської міської ради, першою енергомодернізованою школою міста у віддаленому мікрорайоні Миколаєва – Варварівка. У 2018 р. тут замінили всі вікна, утеплили фасад, оновили освітлення та систему опалення, облаштували систему вентиляції з рекуперацією. Окрім того, у класах встановили електронні термостати.  Завдяки наявним датчикам можна контролювати температуру, рівень вологості та вуглекислого газу у кожному приміщенні, де навчаються діти.

Ремонтні роботи проводилися в рамках проекту «Теплий Миколаїв», гроші на який виділяє міський та державний бюджет, а також гранти та пільгові кредити. Так, на модернізацію школи №60 витратили11 млн 454 тис грн. Основна частина робіт була виконана протягом чотирьох місяців.

Директор школи Боярська Наталя Олександрівна не приховує задоволення від результатів проведеної термомодернізації: «В опалювальний сезон температура у приміщеннях школи становить 22°С. До модернізації температура у класах іноді була 12-15 °С, тому дітям доводилося на уроках сидіти у рукавицях та куртках. Будівля відповідала найнижчому класу енергоефективності. За підсумками останнього опалювального сезону, економія теплової енергії у школі склала 48% (59 Гкал)».  

У межах 10-го Європейського тижня сталої енергії у Миколаєві відбулася церемонія привітання 25-ох нових учасників Муніципальної платформи з енергетичної та кліматичної трансформації, яка є ініціативою проекту ЄС «Угода мерів – Схід». Платформа – це новий формат об’єднання мерів, органів державного управління, приватних інвесторів, проектів технічної допомоги, міжнародних організацій і бізнесу для обговорення проблем і принципів впровадження сталого енергетичного розвитку та адаптації до змін клімату.

Під час першого дня Європейського тижня сталої енергії 2019 на Соборній площі Миколаєва відбулися заходи для мешканців і гостей міста: нагородження переможців студентського конкурсу на кращий арт-об’єкт з відходів, велопробіг, фотозона, різні цікаві заходи для дітей тощо.

У рамках Європейського тижня сталої енергії 2019 Миколаїв продемонстрував гостям заходу  та мешканцям міста свою готовність  працювати задля досягнення кліматичних та енергетичних цілей ЄС.

Людмила ДЕМЧУК
м. Львів – м. Миколаїв

Довідкова інформація:
Угода мерів – європейська ініціатива, в межах якої місцеві, регіональні й національні органи влади добровільно зобов’язуються співпрацювати задля досягнення кліматичних та енергетичних цілей ЄС. Сьогодні Угода мерів стала наймасштабнішою у світі ініціативою у сфері клімату та енергії, об’єднавши майже 10 тис. міст-підписантів із населенням понад 250 мільйонів людей.
«Угода мерів – Схід» (CoMEast) – проект, що фінансується ЄС та підтримує діяльність Угоди мерів у країнах Східного партнерства. Підписанти Угоди мерів щодо клімату та енергії добровільно прагнуть скоротити викиди CO2 до 2030 року щонайменше на 30%. Проект підтримує органи місцевої влади у виконанні їхніх зобов’язань за допомогою комплексу заходів, таких як служба підтримки і розвиток потенціалу, які сприяють розробці та впровадженню Планів дій щодо сталого енергетичного розвитку та клімату (SECAP). Міста отримують доступ до ресурсів, технічних знань і консультацій. 229 муніципалітетів України вже приєдналися до Угоди мерів.
«Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM – DeP) – програма, створена на рівні Європейської комісії. Мета програми – надання належної підтримки впровадженню проектів у сфері енергоефективності відібраними містами згідно з їхніми планами дій. З 2015 року програма підтримує в Україні 11 демонстраційних проектів і ще 6 з 2018 року з модернізації тепло- та водопостачання, громадського транспорту, комунальних закладів та інші заходи.

Теги и ключевые фразы

Більше новин за тегами
  • енергія
  • європейський тиждень
  • миколаїв


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Добавить в закладки Підписатись Версия для печати






При использовании материалов ссылка на www.budexpert.ua (для интернет ресурсов с гиперссылкой) обязательна.