Закрити

  Авторизация

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію



Партнеры

 


Программа БудЭксперт
Программа БудЭксперт
БудЭксперт от 23.11.2013
Кредит на приобретение недвижимости на вторичном рынке, металлопластиковые окна и входные двери
БудЭксперт от 09.11.2013
Покупка жилья во Львове, кредит на энергосбережение, теплый пленочный пол
БудЭксперт от 26.10.2013
Программа ипотечного кредитования жилья, солнечные коллекторы
БудЭксперт от 12.10.2013
Кредит под залог имущества, утепление жилья экологически чистой фитоплитой из камыша
БудЭксперт от 28.09.2013
Ограничение наличных расчетов, теплоизоляция крыши минеральной ватой
БудЭксперт от 21.09.2013
Теплое жилье на рынке недвижимости, конденсационный газовый и твердотопливный котлы
Крыша - Кровельные материалы
Укладка металлочерепицы, утепление
Крыша - деревянная конструкция
Обработка древесины, кровельный пирог
Кирпич как строительный материал
Производство, технические характеристики
Рынок каминов
Топливо для каминов, обслуживание, дизайн
Металлопластиковые окна
Производство, выбор, эксплуатация
Брусчатка
Производство, укладка, дизайн
Солнечные коллекторы
Принцип действия, монтаж, обслуживание
Как установить бассейн собственноручно и только за час?
Установка и уход
Двери - визитная карточка помещения
Установка и уход
Утепление дома пенопластом
Эксплуатация и уход
Утепление зданий
Утеплительные материалы, технологии, виды утеплителей
Канализация частного дома
Описание, требования, монтаж
Автоматические гаражные ворота
Типы, конструкция, автоматика ворот
Электроинструменты
Дрели, лобзики, болгарки, перфораторы, шуруповерты
Кафельная плитка
Проверка качества, укладка, уход
Умный дом
Проектирование системы, управление, безопасность
Фильтры для воды
Виды фильтрации, разновидности, производители и цена
Водоотведение и хранение воды
Трубы, баки для воды
Мансардные окна
Конструкция, аксессуары, пользование
Натяжные потолки
Виды, монтаж, отделка, стоимость и уход
Выбор душевой кабины
Тип кабины, установка, уход
Выбор камина
Топки, облицовки, аксессуары, обслуживание
Опитування
Опитування

Полезен ли для Вас портал БудЭксперт?

5413
07.06.2019р.
«Поверніть природу до свого будинку»: глобальна кампанія від VELUX з порятунку сучасної людини

Сучасне суспільство перетворилося на «Покоління чотирьох стін». Людство, в тому числі і українці, проводить більшість свого життя у закритих приміщеннях: працюючи, спілкуючись або відпочиваючи в умовах штучно створеного комфорту. На перший погляд, сучасні люди не потребують єднання з природою. Але насправді це не так. Свідомо відмовляючись від відчуття простору та свободи, постійного доступу до денного світла і свіжого повітря, ми не тільки позбавляємо себе радощів спілкування з природою, але й завдаємо шкоди здоров'ю – як фізичному, так і психологічному. Астма, алергії, депресії, хронічні хвороби, грибок та пліснява — ось неповний перелік проблем, з яким зіткнулося людство, свідомо «замурувавши» себе в чотирьох стінах. То ж прийшов час повернути природу до своїх осель та офісів.

Протягом багатьох десятиріч група спеціалістів VELUX працює над вдосконаленням середовища для життя людей у всьому світі. Мансардні та зенітні вікна, світлові тунелі, сонцезахисні аксесуари та елементи розумного будинку — всі ці продукти допомагають забезпечити здоровий і стійкий внутрішній клімат, дозволяють працювати, навчатися в комфортних умовах і просто насолоджуватися життям. Застосування сучасних розробок та інноваційних рішень VELUX дарує максимум денного світла і свіжого повітря в поєднанні з перевагами використання безпечних та довговічних продуктів.

Результати дослідження: сучасним людям бракує свіжого повітря і природного світла

Згідно з результатами нового глобального дослідження, кожного дня зв'язок між сучасною людиною та природним середовищем слабшає. Незважаючи на заяви 90% респондентів про те, що вони залюбки б проводили більше часу на природі, більше половини учасників дослідження (52%) визнали, що протягом тижня вони проводять на вулиці в середньому одну годину на день (або навіть менше). Результати глобального дослідження також демонструють — 85% дорослих респондентів визнають, що у дитинстві вони проводили значно більше часу на свіжому повітрі, ніж сучасні діти.

«Нас глибоко турбує те, що деякі люди не перебувають на свіжому повітрі навіть повноцінну годину протягом дня. Адже ми знаємо, що зв'язок із природним середовищем є корисним для людини та значно покращує її загальне самопочуття, - говорить голова наукового центру Daylight, EnergyandIndoorClimate, експерт Пітер Фольдб'єрг. - Ми проводимо до 90% нашого життя в приміщеннях і вже стали Поколінням чотирьох стін. Дослідження показує, що люди в усьому світі хочуть боротися з цим явищем, і тому дуже важливо, що ми знаходимо шляхи, які дозволяють знову повернути природу в наше повсякденне життя».

Експерти, які вивчали проблеми поведінки, задокументували, що перебування на свіжому повітрі має відновлювальні ефекти, які потенційно зменшують стрес і покращують самопочуття. З ним згодні і експерти незалежного дослідницького інституту RAND Europe, які теж знайшли підтвердження позитивного впливу природи на психологічне здоров'я та загальне самопочуття людини.

Опитування понад 16,8 тисяч дорослих у 15 країнах Європи та Північної Америки показало, що, окрім того, що люди хочуть проводити більше часу на природі, 77% учасників дослідження вважають за потрібне задля цього вносити певні зміни до свого повсякденного життя. В той же час, 66% респондентів зізналися, що, перебуваючи у будинку, вони люблять дивитися у вікно та спостерігати за тим, що відбувається ззовні.

«Забезпечення надходження природного світла і свіжого повітря у приміщення може бути одним з багатьох способів відновлення нашого зв'язку з природою», - зазначає експерт з енергоефективного та комфортного будинку Пітер Фольдб'єрг, додаючи, що у разі, якщо ми не почнемо змінювати власні будинки, майбутнє покоління, швидше за все, відчуватиме ще більший розрив з природою, ніж сучасні люди.

Повернути природу до свого дому. Принципи проектування.

У міру того як зростає попит на використання природних матеріалів у всіх сферах нашого життя - чи то органічні продукти харчування та напої, чи дерев'яні меблі та рослини в наших будинках, сучасні будинки можуть не тільки виступати в якості мультифункціонального простору для релаксу та сімейного відпочинку, але й мають стати своєрідними порталами, які з'єднують людей з природою за допомогою світла, свіжого повітря та можливості спостерігати за зовнішнім світом, дивлячись у вікно.

«Взаємозв'язок між природою, архітектурою та дизайном інтер'єру існує вже сотні років. Але більшість наших будинків втратили цей зв'язок», - каже архітектор VELUX Group, директор з питань екологічної стійкості та архітектури Лон Фейфер.

За її словами, мета компанії — надихнути людей на створення проектів будинків, які дозволяють в повній мірі відчувати близькість природи.

1. Дизайн з видом на вулицю

Ми схильні сприймати вікна як належне. Але більшість з нас відчуває, що, не маючи можливості спостерігати за зовнішнім світом, ми втрачаємо відчуття часу і простору. Погляд на те, що відбувається за вікном, дозволяє нам вивчати зовнішній світ, а також дозволяє визначити наше власне місце у світі. Спостерігаючи за тим, як день перетворюється на ніч, і як один сезон змінює інший, ми стаємо невід’ємною частиною природи. Підведіть очі та подивіться на небо: ви відразу відчуєте стародавній зв'язок з природою. Згадайте, як ви лежали та дивилися на зірки вночі, або як вітерець жбурляв пухкі хмарки вдень, створюючи дивовижні фігури на небі…

2. Дизайн з використанням денного світла

Хіба можна щось порівняти з денним світлом?.. Навіть найкращі зразки штучного освітлення нечасто наближаються до характеристик денного світла. Сонце — потужне джерело енергії та світла, проміні якого здатні значно збільшити внутрішній простір і зробити вашу оселю відкритою та гостинною.

Використання денного світла, що надходить зверху, — надзвичайно ефективний спосіб досягнення природного потоку світла у найвіддаленіші куточки вашої оселі. Ранковий «сонячний душ» необхідний для того, щоб утримувати в рівновазі 24-годинний циркадіанний ритм, і є надзвичайно важливим для здоров'я і благополуччя людини.

3. Дизайн з природною вентиляцією

Простір, наповнений свіжим повітрям, — це простір, збагачений неповторними звуками і запахами природи. Шелест дерев на вітрі, шум дощу на терасі, спів птахів. Запах свіжоскошеного газону і аромат квітів. Свіжість світанку, денна спека і прохолодна ніч... Відкрийте вікна та двері і дозвольте природному потоку повітря потрапити у вашу оселю. Адже це дійсно чудовий спосіб створити здоровий внутрішній клімат!

Наразі VELUX втілює в життя глобальну кампанію «Поверніть природу до свого будинку», яка досліджує сучасний спосіб життя та визначає ризики, які супроводжують нас щодня, допомагаючи відновити втрачений зв'язок з природою та змінити життя сучасної людини на краще.

Компанія VELUX – світовий лідер з виробництва мансардних вікон та сонцезахисних аксесуарів з 75 річним досвідом. Продукти компанії вже встигли завоювати авторитет власників мансардних вікон по всьому світі. Тисячі українців висловили довіру продуктам VELUX, а компанія продовжує займати впевнену позицію на українському ринку.

Вже більше 15 років компанія VELUX має власне представництво в Україні, розгалужену мережу складів та налагоджену логістику.

Компанія має власні представництва в 40 країнах, загальна кількість персоналу Групи VELUX нараховує близько11 тис. працівників по всьому світу. Загалом мансардні вікна VELUX продаються більш ніж в 70 країнах, а виробничі потужності зосередженні в 11 країнах.

У 2018 році VKR Holding отримав загальний дохід у розмірі 2,6 млрд. євро, а Фонд VELUX спрямував 118 млн. євро на благодійність.

Теги и ключевые фразы

Більше новин за тегами
  • Покоління чотирьох стін


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Добавить в закладки Підписатись Версия для печати






При использовании материалов ссылка на www.budexpert.ua (для интернет ресурсов с гиперссылкой) обязательна.