Закрити

  Авторизация

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію



Партнеры

 


Программа БудЭксперт
Программа БудЭксперт
БудЭксперт от 23.11.2013
Кредит на приобретение недвижимости на вторичном рынке, металлопластиковые окна и входные двери
БудЭксперт от 09.11.2013
Покупка жилья во Львове, кредит на энергосбережение, теплый пленочный пол
БудЭксперт от 26.10.2013
Программа ипотечного кредитования жилья, солнечные коллекторы
БудЭксперт от 12.10.2013
Кредит под залог имущества, утепление жилья экологически чистой фитоплитой из камыша
БудЭксперт от 28.09.2013
Ограничение наличных расчетов, теплоизоляция крыши минеральной ватой
БудЭксперт от 21.09.2013
Теплое жилье на рынке недвижимости, конденсационный газовый и твердотопливный котлы
Крыша - Кровельные материалы
Укладка металлочерепицы, утепление
Крыша - деревянная конструкция
Обработка древесины, кровельный пирог
Кирпич как строительный материал
Производство, технические характеристики
Рынок каминов
Топливо для каминов, обслуживание, дизайн
Металлопластиковые окна
Производство, выбор, эксплуатация
Брусчатка
Производство, укладка, дизайн
Солнечные коллекторы
Принцип действия, монтаж, обслуживание
Как установить бассейн собственноручно и только за час?
Установка и уход
Двери - визитная карточка помещения
Установка и уход
Утепление дома пенопластом
Эксплуатация и уход
Утепление зданий
Утеплительные материалы, технологии, виды утеплителей
Канализация частного дома
Описание, требования, монтаж
Автоматические гаражные ворота
Типы, конструкция, автоматика ворот
Электроинструменты
Дрели, лобзики, болгарки, перфораторы, шуруповерты
Кафельная плитка
Проверка качества, укладка, уход
Умный дом
Проектирование системы, управление, безопасность
Фильтры для воды
Виды фильтрации, разновидности, производители и цена
Водоотведение и хранение воды
Трубы, баки для воды
Мансардные окна
Конструкция, аксессуары, пользование
Натяжные потолки
Виды, монтаж, отделка, стоимость и уход
Выбор душевой кабины
Тип кабины, установка, уход
Выбор камина
Топки, облицовки, аксессуары, обслуживание
Опитування
Опитування

Полезен ли для Вас портал БудЭксперт?

3808
24.06.2019р.
IV Всеукраїнський Еcoforum–2019 екологів підприємств у Львові – традиційний аншлаг і жива дискусія

21 червня у Львові проходивIV Всеукраїнський Еcoforum–2019 екологів підприємств. Місто Лева стало наступним місцем зустрічі спеціалістів з екологічної безпеки в межах масштабного марафону "зелених" змін, який розпочався у столиці і проходитиме у п'яти найбільших містах України — Києві, Дніпрі, Львові, Одесі та Харкові.

Більше 120 учасників зустрілися цього разу під дахом готелю «Львів». Серед них – представники місцевої влади, топ-менеджери найбільших компаній західного регіону, провідні екологи та юристи підприємств, а також експерти громадських і наукових організацій.

Для виступів були запрошені авторитетні експерти природоохоронної сфери та практики-екологи з Офісу реформ при Мінприроди, Держекоінспекції України у місті Львів, Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА, ЛКП «Зелене місто», Держслужби геології та надр України, журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» та провідних підприємств України.

Захід складався з 2 сесій—  експертні виступи на тему «Чого чекати бізнесу» та практикум для спеціалістів, що надало можливість аудиторії почути саме те, що її цікавило. Загаломпрограма вийшла дуже насиченою.

Форум відкрила президент Професійної асоціації екологів України (PAEU) Людмила Циганок з переконливою промовою про нові завдання і головні пріоритети бізнесу та держави усфері екологічної безпеки.

«Щоб жити якісно, слід самим стати частиною змін!” – впевнена вона. Власне, саме такою є мета новоствореної Асоціації, яка об’єднує керівників екологічних та юридичних служб промислових підприємств та є платформою для обміну досвідом, кваліфікованого та оперативного вирішення реальних проблем бізнесу.

Головні теми цьогорічного Форуму у Львові: коли чекати змін екологічного нагляду та контролю, які помилки найчастіше допускають компанії при проведенні ОВД, як правильно організувати облік відходів на підприємстві. Ці та інші питання обговорювали провідні експерти і учасники заходу в форматі живої дискусії.

Про основні напрацювання щодо реформ у природоохоронній сфері розповів Роман Шахматенко, експерт Команди підтримки реформ при Мінприроди.

Він, зокрема,  окреслив майбутні зміни у сфері екологічного нагляду та контролю. До речі, він є одним із авторів законопроекту «Про Державну природоохоронну службу».

Резонансну тему щодо управління відходами у Львові підняв Микола Рябика, речник ЛКП "Зелене місто". За його словами, Львів наразі є на шляху трансформації муніципальної системи поводження з відходами. «На даний момент іде процес підготовки до будівництва одного з перших в Україні сміттєпереробних комплексів. Запущений процес комплексної рекультивації трагічного  Грибовицького сміттєзвалища. Поралельно розбудовується єдина система управління відходами у місті", додав він.

Про законодавчі зміни у природоохоронній сфері Україні та наближення її до європейських стандартів розповів Арсен Пукіш, начальник служби охорони довкілля і моніторингових досліджень ПАТ "Укрнафта".

«Процедура ОВД України є позитивним кроком вперед на шляху до гармонізації з європейським законодавством. Проте вона потребує корегування і приведення її до європейських нормативів. Вона не повинна бути переобтяжена зайвими необгрунтованими вимогами", сказав він.

Андрій Жила, головний спеціаліст департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, визначив основні тенденції при проходженні процедури ОВД. За його словами, помилок стає менше. «Основна проблема на сьогоднішнінизька якість звітів з оцінки впливу на довкілля. На мою думку, це пов'язано з нестачею досвіду у спеціалістів».

Розповідаючи про випадки екорейдерства в бізнесі, Іван Проданик з адвокатського об'єднання «Екобезпека» зауважив, що необхідно відрізняти поняття екорейдерство від процедури захисту прав людини на безпечне і чисте довкілля, оскільки мета у них різна. «У першому випадку метою є вимагання коштів або заволодіння майном, а в другому поновлення конституційних прав людей», уточнив він.

Гості Форуму ділилися своїми очікуваннями щодо майбутніх змін. «Треба упорядкувати всі недоліки в законодавстві уприродоохоронній сфері та здйіснити реформи. У законодавстві досі є багато невідповідностей та суперечливих речей, про які говорять громадські організації та ми, представники бізнесу, але поки що вони не вирішені», — таку думку висловив Павло Скороход, фахівець ТЗОВ «Моноліт-ЕКО».

Впродовж усього заходу йогго учасники активно спілкувалися, обговорювали ідеї та перспективні проекти у сфері екології. Гості Форуму отримали якісні поради та консультації від кращих фахівців природоохоронної сфери.

Учасники заходу навіть після завершення програми Форуму ще довго не розходилися та продовжували обговорювати важливі для них теми, що свідчить про те, що потреба у зустрічах у професійної спільноти екологів є значною. Далі буде...

Творимо зміни разом!

Теги и ключевые фразы

Більше новин за тегами
  • екологи
  • екологічна безпека
  • екофорум
  • практики-екологи


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Добавить в закладки Підписатись Версия для печати






При использовании материалов ссылка на www.budexpert.ua (для интернет ресурсов с гиперссылкой) обязательна.